| 2018. április. 24. | 1 perc olvasás

VÁDEMELÉS - további részletek a sopronkőhidai rabszökésről

A Soproni Járási Ügyészség fogolyszökés bűntettével vádol egy harminchét éves férfit, aki egy teherautón megbújva szökött el egy Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetből idén januárban.

A vád szerint a terhelt az intézményben rendszeresen munkát végzett, terméket előállító gépnél is dolgozott. A vádlott 2018. január 12-én felkészülve várta az intézetbe 11 óra körül érkező, a készterméket és a hulladékot elszállító teherautót, így civil ruhákat, pénzt, poharat, egyéb használati tárgyakat rejtett a ruházata alá.

A szállítók 11.30 körül utolsóként helyezték fel a teherautóra azt a hulladéktároló dobozt, amelyben a terhelt elrejtőzött.

Miután a jármű elhajtott, az intézményben felfedezték a terhelt hiányát és értesítették a teherautó sofőrjét is. A megálló teherautóról a vádlott ekkor ugrott le és elfogásáig kiskertekben, temetőben bujkált. A vádlott tizennégy órát töltött el a büntetés-végrehajtási intézet falain kívül.

A terhelt a háromévi szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt tizennégy korábbi elítélése után, többszörös visszaesőként valósította meg. Így vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Legnépszerűbb cikkek