| 2018. április. 8. | 2 perc olvasás

Választás 2018 - Barcza Attila nyert Sopronban, kétharmados többséget szerzett a FIDESZ-KDNP

A szavazatok több mint felét kapta Barcza Attila a FIDESZ-KDNP jelöltje az április 8-ai választáson. A Győr-Moson-Sopron megye 04. számú egyéni választókerületében, 98,94 százalékos feldolgozottság szerint dr. Brenner Koloman (Jobbik) a szavazatok 18 százalékát szerezte meg, míg Póczik Roland (MSZP-Párbeszéd) közel 17 százalékos eredményt ért el. A jelenlegi kormánypárt kétharmados többséget szerzett a Parlamentben.

Kiemelkedően magas részvétel mellett zajlott az április 8-ai országgyűlési választás. A  18 óra 30 perces adatok szerint a választókerületben 73,82 százalékos volt a szavazáson résztvevők aránya. Sopronban 48 064 választópolgárból 35 170-en jelentek meg a választáson, ez  73,17  %-os részvételi arány. A 41-es számú szavazókörben, a Bajcsy-Zsilinszky utcában (Tankerületi Központ) szavaztak a legtöbben városunkban, ott 82 %-os volt a részvétel. A legkevesebben az 50-es számú szavazókörben jelentek meg Brennbergben, 758 szavazópolgárból 467-en adták le voksukat, ez 61 százalékos részvétel. 


fotó: Griechisch Tamás

Sopron polgármestere vasárnap 9 órakor adta le szavazatát. Dr. Fodor Tamás családja kíséretében érkezett a Jegenye sori óvodában működő szavazóhelyiségbe és dobta be a szavazólapot.


fotó: Griechisch Tamás

Győr-Moson-Sopron megye 04. számú egyéni választókerületében, 98,94 százalékos feldolgozottság szerint Barcza Attila nyerte el a mandátumot. A FIDESZ-KDNP jelőltjére a szavazók több mint a fele voksolt. Dr. Brenner Koloman (Jobbik) a szavazatok 18 százalékát szerezte meg, míg Póczik Roland (MSZP-Párbeszéd) közel 17 százalékos eredményt ért el.


facebook

Barcza Attila, Facebook oldalán köszönte meg a bizalmat. A közösségi oldalon a következő közlemény olvasható: "Fiatal politikusként megtisztelőnek tartom, hogy én képviselhetem az itt élőket a Parlamentben. Minden tudásommal azon leszek, hogy megfeleljek ennek a szép feladatnak."

 

A leadott szavazatok 98,96 százalékának összesítése után a pártok parlamenti mandátumainak száma a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.
A leadott szavazatok 98,96 százalékának összesítése után a pártok parlamenti mandátumainak száma a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.
valasztas.hu

 

Bár vasárnap éjjel 106 szavazókör kivételével mindenhol megállapították az országgyűlési választáson leadott szavazatok számát, a választókerületi eredményekre még hat napot várni kell a külképviseleti és az átjelentkezéssel szavazók szavazatainak beérkezése miatt, addig csak előzetes eredményről lehet beszélni. Az országos listás eredményt április 27-ig kell megállapítania a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB). 

Sopronmédia

Eredmények a reggeli (2018. 04. 09. 04:56) adatok alapján. A választókerületben Barcza Attila (FIDESZ- KDNP) szerezte meg a mandátumot.

Legnépszerűbb cikkek