| 2018. április. 4. | 2 perc olvasás

Választás 2018 - tudnivalók és jelöltek

Magyarország Köztársasági Elnöke az országgyűlési képviselők választását április 8-ra, vasárnapra tűzte ki. A szavazás 6 órától 19 óráig tart. Szavazni csak személyesen a választópolgár lakóhelyén vagy átjelentkezéssel a tartózkodási helyén lehet. Cikkünkben a legfontosabb információkat és a képviselőjelöltek listáját olvashatják.

A választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát, valamint a lakcímét. Szavazni egy egyéni választókerületi jelöltre és egy országos listára lehet. Az országgyűlési választáson nemzetiségiként regisztrált választópolgár pártlista helyett nemzetiségi listára szavaz. Abban az esetben, ha valaki a szavazás napján Magyarországon, de nem a lakóhelyén tartózkodik, átjelentkezéssel szavazhat. Átjelentkezési kérelmet április 6-án 16 óráig lehet benyújtani a lakóhely szerinti jegyzőnél vagy a választások hivatalos honlapján keresztül, a www.valasztas.hu honlapon.

Sopronban átjelentkezéssel szavazni csak a Széchenyi István Gimnáziumban (Sopron, Templom u. 26.) lévő 1. számú szavazókörben lehet. A Sopron településszintű lakcímmel rendelkező választópolgárok szintén itt szavazhatnak.

Változás, hogy a Szent Margit-óvodából a szavazókör új helyre, a Bajcsy-Zsilinszky utca 9. szám alá, a volt gépipari technikumba költözött. Mozgóurnát a választópolgár csak írásban kérhet a helyi választási iroda vezetőjétől vagy a szavazás napján 15 óráig a szavazatszámláló bizottságtól. A mozgóurna-igénylés okát meg kell jelölni!

Részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő választási irodához (Sopron, Új utca 12., tel.: 99/515–152) lehet fordulni.

Képviselőjelöltek:

A helyi választási iroda határozatai szerint a következő képviselőjelölteket vették nyilvántartásba. A jelöltek a szavazólapon – a sorsolás eredményeként – az alábbi sorrendben követik egymást.

Szakács Gyula a Lehet Más a Politika soproni jelöltje. Életrajzát és programját https://lehetmas.hu/szakacs-gyula címen találják meg.

Nyúl-Tóth Gábor a Kell az Összefogás Párt színeiben indul az Országgyűlési választáson. A pártról bővebb tájékoztatást a https://kossz.eu/ találnak.

A Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (MEDETE Párt), Babos Zoltánt indította a 2018-as választásokon. Nem találtunk fellelhető honlapot.

Horváth Skolasztika a Szegény Emberek Magyarországért Párt soproni jelöltje. A pártról a http://szempart.hu oldalon találnak bővebb információt.

Barcza Attila indul a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt színeiben. A jelölt programját a http://fidesz.sopron.hu/ oldalon találhatják.

Az Összefogás Párt, Kádár Katalin Margitot indítja a 2018-as választásokon. A pártról bővebb tájékoztatást az https://osszefogaspart.hu/ találnak.

dr. Brenner Koloman a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje. Életrajzát és pártja programját a https://www.jobbik.hu/ oldalon lehet elolvasni.

A Momentum Mozgalom Supka-Kovácsné Holzhofer Tündét indítja az április 8-ai választáson. A jelölt közösségi oldala: www.facebook.com/sk.holzhofertunde.momentum/

Póczik Roland a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd Magyarországért Párt jelöltje. Életrajza és programja itt található: https://mszp.hu/jelolt/poczik_roland

Guba Anikó indulhat a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt jelöltjeként a parlamenti választáson. A párt programja itt olvasható: www.sem2018.hu/rolunk.html#program2018

Tichy-Rács József a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben indul a választáson. A programról és a pártról http://ketfarkukutya.com/ oldalon olvashatnak.

Címkék: választás

Legnépszerűbb cikkek