| 1 perc olvasás

Valéte! - a város is búcsúzott a Soproni Egyetem végzős hallgatóitól

Az egyetem campusán tartott ünnepség után indult el a valétamenet, a szalamander vezetésével a városon át, és a Hűségkapunál érkezett meg a Fő térre.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián a városháza előtt mondott beszédet, melyben kiemelte: dr. Sopronyi-Thurner Mihály néhai városvezető elévülhetetlen érdemet szerzett a Selmecbányai Akadémia letelepítésében és befogadásában. Sopron polgármestere a hallgatókhoz szólva hozzátette:

amikor átlépnek az ősi várostorony alatt, azt kívánom, hogy tartalmas, gazdag és boldog életük első lépéseit tegyétek meg. Ne feledjék, hogy Sopron, a Civitas Fidelissima kapuja mindig nyitva áll önök előtt.
fotó: Griechisch Tamás

A dékánok a campuson mondták el beszédüket, prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora pedig díszbeszédét, melyben kiemelte: a valétálás búcsú́ az egyetemtől és egyben a várostól. Attól a várostól, amely annak idején befogadta az éppen 105 éve menekülésre kényszerülő akadémiát, otthont biztosítva számára, hogy értékei gondos megóvása mellett új gyökereket ereszthessen és új ágakat növeszthessen.

fotó: Griechisch Tamás

A valétaelnökök beszédét követően a hallgatók megkoszorúzták dr. Sopronyi-Thurner Mihály szobrát.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek