Változatos programkínálat a fertődi Esterházy-kastélyban

Farsangi vigasság, Bálint-napi romantika és Idegenvezetők világnapja - a fertődi Esterházy-kastély februárban is színvonalas programokkal várja az érdeklődőket!

2020. február 8. (szombat) 14.00-17.00 óra: Maszkaság - farsangi vigasság, családi délután a fertődi Esterházy-kastélyban

2020. február 8-án, szombaton 14 órától álarcos kastélylátogatás, beöltözés barokk ruhába, táncmulatság, álarcok készítése, arcfestés, farsangi vigasságra várja s fertődi Esterházy-kastély mesés környezetébe a családokat, ahol fény derül a maszkabálok titkaira. Miklós herceg vendégeként barokk ruhát ölthetnek, korabeli zenére táncolhatnak, álarcot készíthetnek a résztvevők. Legyünk minél többen és hangosabbak, hogy elűzzük a telet! 

A barokk-rokokó farsangi vigasságon való részvétel regisztrációs díja: 500 Ft, az előzetes regisztrációt az [email protected] e-mail címre február 7-éig várják.

Korábbi felvétel
Korábbi felvétel

2020. február 14. (péntek) 10.00 órától: Bálint-nap a fertődi Esterházy-kastélyban

Bálint-napon a szerelmeseknek külön kihagyhatatlant élményt kínál a fertődi Esterházy-kastély.
Február 14-én 10:00, 12:00, 14:00 és 15:00 órakor tematikus tárlatvezetések indulnak a kastély lenyűgöző látványt kínáló barokk-rokokó termeibe, ahol ez alkalommal ajándék fotózással várják a párokat. A fotózáshoz regisztráció szükséges (név, e-mail cím), annak érdekében, hogy az elkészült képeket a résztvevők mielőbb láthassák.

Február 14-én exkluzív pezsgős kastélylátogatásra is várják a szerelmespárokat a legek kastélya mesés, barokk helyszínén. A romantikus tárlatvezetések 16:00, 16:30 és 17:00 órakor indulnak, és előzetes regisztrációhoz kötöttek. Az exkluzív tárlatvezetések díja 10.000 Ft/pár.

Az emlékezetesnek ígérkező program fotózással és pezsgős koccintással kezdődik, majd vezetett kastélylátogatással folytatódik, ahol a kastély főépületének termeit, dísztereit tekinthetik meg a szerelmespárok. (kb 30-40 perc, 4 dísztér, hercegnéi előszoba, lakk kabinet, és kápolna)

Korábbi felvétel
Korábbi felvétel
Forrás: Eszterháza Központ

2020. február 21. (péntek) 09.00 órától: Idegenvezetők világnapja – szakmai workshop a fertődi Esterházy-kastélyban

A workshopon 09.00-10.00 óra között tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők a kastélymúzeumban, melynek keretében bemutatják az újonnan megnyitott hercegnéi előszoba chinoiserie díszítését és az ahhoz kapcsolódó kiállítást. 

Ezt követően 10.00-11.00 óra között múzeumpedagógia programok lesznek, ezeken a kínai teaszertartás keretében mutatják be a múzeumpedagógiai helyszíneket.  Igény esetén 11.00 órától a Barokk színháztörténeti túra is megtekinthető.

A workshopon való részvétel idegenvezetőknek térítésmentes, regisztráció szükséges az [email protected] e-mail címen.

Borítókép: korábbi felvétel; Forrás: Eszterháza Központ

Legnépszerűbb cikkek