Változatos sportfoglalkozások a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

A Hunyadi János Evangélikus Iskola kiemelt figyelmet fordít a tanulók sportra nevelésére. Az iskolában számos sporttevékenység közül választhatnak a diákok, amihez az intézmény igyekszik megadni a tárgyi és személyi feltételeket is.

fotó: Máthé Alexandra

A fiúk leginkább a foci iránt érdeklődnek, de az itt tanuló diákok számos sporttevékenység közül választhatnak, ami a szüleiknek is kedvező, hisz nem kell külön elvinni a gyerekeket edzésre.

A lányok közül van, aki még csak idén kezdte a kosárlabdázást, de olyan is van, aki visszatérő játékos és komolyabb szándékai vannak ebben a sportban.

fotó: Máthé Alexandra

Stánicz Ferenc, az intézmény igazgatóhelyettese, testnevelő tanár elmondta; igyekeznem a sportág palettáját szélesíteni. 

Mindig is fontos szerepet játszott az iskolai sport, a hunyadis gyerekeket nem kellett délutáni foglalkozásokra járatni, hiszen az intézmény keretein belül rengeteg sportágat lehet űzni. Fő csapásirány a kosárlabda, de emellett a labdarúgás, a tenisz a tánc, és az úszás játszik kiemelkedő szerepet. Szintén régi hagyomány, hogy sí- és snowboardtábort szervezünk tanulóinknak, reméljük erre idén is lesz lehetőség.”

 - tette hozzá a pedagógus.

fotó: Máthé Alexandra

A tornatermi sportfoglalkozásokon túl, felszerelt kondiparkja, atlétika pályája van az iskolának, és egy egyedülálló mászófal is rendelkezésére áll a gyerekeknek. A Hunyadiból 4 osztály illetve az ovisok is részt vesznek a Nemzeti Úszóprogramban, így több mint 150 gyereknek van lehetősége az úszást elsajátítani. Az iskola vezetése fontosnak tartja a sporttáborokat is, ahol kiszakadva az iskolai környezetből a mozgás és közösségépítés áll a középpontban. A Hunyadis pedagógusok igyekeznek mindent megtenni, hogy az ide járó gyerekek a személyiségükhöz és adottságaikhoz legmegfelelőbb mozgásformát megtalálják, és ehhez az iskola igyekszik minden lehetőséget biztosítani.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek