| 2019. augusztus. 14. | 1 perc olvasás

Változik a közlekedési rend a hosszú hétvégén

Az augusztus 20-i ünnepnap miatt változik a helyi és a helyközi autóbuszok közlekedési rendje. A megnövekvő forgalom miatt a jegyeket érdemes elővételben, illetve a sorban állás elkerülése érdekében online megvásárolni.

Augusztus 16-án, pénteken a hét utolsó tanszünetes munkanapjának, 17-én, szombaton és 19-én hétfőn a szabadnapnak, 18-án, vasárnap munkaszüneti napnak megfelelően indulnak a járatok. Augusztus 20-án, kedden a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelően közlekednek az autóbuszok.  

Illusztráció
Illusztráció

Ezeken a napokon az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, illetve az ÉNYKK Zrt. ellátási területén járatokat közlekedtető Volánbusz és társ Közlekedési Központok a fentiektől eltérő közlekedési rend szerint is dolgozhatnak, ezért arra kérjük utasainkat, hogy időben tervezzék meg utazásukat és indulás előtt tájékozódjanak a busztársaságok honlapján. A megnövekvő forgalom miatt érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online is kényelmesen megváltható. Az így vásárolt menetjegy kinyomtatható, vagy felszálláskor erre alkalmas készüléken az autóbusz-vezetőnek felmutatható a VOLÁNBUSZ, az ÉMKK, a DAKK és az ÉNYKK járatain. 
 
A menetrendekkel kapcsolatos részletes tájékoztatás az alábbi linkeken érhető el: 
 - Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.: https://www.enykk.hu/cikk/menetrendi-ertesites-az-augusztus-20-es-a-tanev-kezdete-koruli-kozlekedesrendjerol.html 
 
Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek