| 2023. március. 13. | 1 perc olvasás

Változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje március 15-én

Változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje a MÁV-Volán csoport járatainál március 15-én, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.

A közlemény szerint a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity (IC)-vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak. A helyjegyek elővételi vásárlásától függően további többletkocsikkal készül a vasúttársaság. 

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel.

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe.

A vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

A Volánbusz járatai szerdán a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek, március 14-én és 16-án pedig a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben.

Március 15-én (szerdán) 9:00 és 12:00 óra között rendezvény miatt Sopronban lezárják az Ógabona és Petőfi tereket, így az autóbuszok terelt útvonalon, a Várkerületen át közlekednek. A korlátozásról bővebben itt olvashatnak. 

Borítókép; GYSEV Zrt. 

 


 

Legnépszerűbb cikkek