| 2017. március. 3. | 1 perc olvasás

Van megoldása a kihelyezett klímaberendezések kérdésének

A klímaberendezések telepítésének engedélyeztetésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót pénteken a Jereván lakótelepen Tóth Éva, Dr. Magas László és Csiszár Ákos önkormányzati képviselők valamint Németh Gergely főépítész, amire sikerült egy emberbaráti megoldást találni.

- Egyértelműsíteni szeretnénk a feltételeket. - mondta a Jereván lakótelepi sajtótájékoztatón Németh Gergely főépítész.

- Sopronban a klímaberendezések közterületről látható elhelyezése településképi bejelentéshez kötött tevékenység egy önkormányzati rendelet értelmében. Az eljárást a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztályánál lehet kezdeményezni, mely 8 napot vesz igénybe és minden esetben a városi főépítész szakvéleménye képezi a döntés alapját. A bejelentéshez szükséges dokumentációról és az eljárás lefolytatásáról a Városfejlesztési Osztályon kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők. (Tel.: 99/515-289; E-mail: [email protected].) - tette hozzá. 

Azt is megtudtuk a helyszínen, hogy konkrét esetben a főépítész nyújt segítséget abban, ha probléma merülne fel a klímaberendezések telepítésével kapcsolatban, hogy a legjobb, gördülékeny és szakszerű megoldás születhessen meg. 

Németh Gergely hozzátette továbbá, hogy lényeges kihangsúlyozni azt is, hogy a bejelentési eljárást az említett témakörben csak abban az esetben kell lefolytatni, amennyiben a klíma berendezés közterületről látható módon kerülne elhelyezésre.    

Sajtótájékoztató a Jereván lakótelepen
Sajtótájékoztató a Jereván lakótelepen
fotó: sopronmedia.hu

Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke kiemelte, hogy a Jereván lakótelepen minden felmerülő, megoldandó probléma, kérdés esetében elsődleges az ott élők érdeke és ennek tükrében a lehető legjobb életkörülmények biztosítása. Ezért önkormányzati képviselőként közösen a városvezetéssel fontosnak tartják, hogy a klímaberendezések kérdése a törvényes feltételeken belül, mindenki számára elfogadhatóan megoldódjon, aminek érdekében mindent megtesznek. "Örülünk, hogy ez sikerült." - zárta szavait a képviselőasszony . 

illusztráció
illusztráció
fotó: sopronmedia.hu

Legnépszerűbb cikkek