| 2018. október. 4. | 1 perc olvasás

Vándorgyűlést tartanak a magyar levéltárak vezetői

Csütörtökön kezdődött és szombatig tart a Magyar Levéltári Vezetők Tanácsa éves vándorgyűlése Sopronban. Az eseményen aktuális szakmai előadásokat hallhatnak az érdeklődők, valamint a Soproni Levéltárat is megismerhetik.

A vándorgyűlésen szakmai előadások követik egymást többek között az adatvédelem és az iratkezelés aktualitásairól. Azt is megvitatják, hogy milyen jogszabályok és milyen változások érintik az intézményeket. Szombaton a történelem kerül a középpontba: a vasfüggönnyel kapcsolatos érdekességeket hallhatnak a résztvevők. A témák kapcsán hozzászolásra és tapasztalatcserére is van lehetőségük a szakembereknek.

A vándorgyűlés résztvevőit Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok köszöntötte, aki kiemelte: nagy öröm, hogy a tanács rendszerint Sopront választja a konferencia helyszínének. Sopron levéltári hagyományokban gazdag, hisz itt található az ország egyik legrégebbi, és legnagyobb anyagot gondozó közlevéltára, mellyel kitűnő kapcsolatot ápol a város.

A tanácskozás megnyitóján átadták a Bősze Sándor- díjat, amelyet idén Dr. Bariska István, kőszegi nyugalmazott főlevéltáros vehetett át.


fotó:Griechisch Tamás

fotó:Griechisch Tamás

fotó:Griechisch Tamás

fotó:Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek