| 2017. november. 5. | 2 perc olvasás

Varázsszavak – A dESZKa Társulat ősbemutatója a Kowalsky meg a Vegával

A Kowalsky meg a Vega dalaival viszi színre új darabját a soproni dESZKa Társulat. A „Varázsszavak” című előadás - a nagy sikerű film alapján készült - „Holt költők társasága” regényre épül. A próbák már elkezdődtek. Az ősbemutató 2018-ban lesz.

„Nagy megtiszteltetés ért minket, hiszen mellénk állt Magyarország egyik legsikeresebb zenekara, a szövegeiről is méltán híres Kowalsky meg a Vega. Tavaly nyáron elkezdtem alaposabban is foglalkozni a zenekar pályafutásával, amikor is nagyon megfogott az egyik daluk. Egyből beleképzeltem egy általunk megalkotott előadásba” - nyilatkozta az együttműködésről  portálunknak a társulat vezetője Betuker Botond.

A művészeti vezető 2016 novemberében találkozott személyesen Kowalskyval, akinek bemutatta a társulat munkáját és felkérte, hogy legyen társuk az új előadás megalkotásban. A frontember örömmel fogadta a felkérést, így a társulat megkapta a jogokat a dalok felhasználására.

Az új előadás a Holt költők társasága című mű saját feldolgozása lesz. A regényre még az előző darab, a  Made in Hungária előadásai közepén talált rá Betuker Botond, aki azt mondja: a regény mondanivalója és a dalok hihetetlenül passzolnak, így kemény munka után elkészült egy saját átirat, amelyet a mai napig változtatnak, hogy minél jobb legyen. „Nehéz út előtt állunk, mert nem kis felelősség van rajtunk, hogy hitelesen tudjuk előadni Kowalskyék dalait, egy nagyon komoly mondanivalóval rendelkező drámában.”

Kowalsky videóüzenetben jelentette be a közös munkát:

Varázsszavak - A dESZKa Társulat és a Kowalsky meg a Vega ősbemutatója

Új zenés játék két felvonásban, a HOLT KÖLTŐK TÁRSASÁGA feldolgozásában, a Kowalsky meg a Vega dalaival.

A carpe diem, azaz a „ragadd meg a napot” tematikájú darab, Kowalskyék után szabadon, a Varázsszavak címet kapta. A főként soproni középiskolásokból álló csapat most is, mint eddig együtt dolgozik a Zsirai Fogyatékosok Otthona lakóival. A társulat is megváltozott. Az eddig megszokott, stabil tagok továbbtanultak, így új csapattal vágnak bele a munkába.

A táncpróbák és a korrepetíciók már elkezdődtek az Eötvös Gimnáziumban. Az ősbemutató 2018-ban lesz. A dESZKa Társulat közösségi oldalán folyamatosan beszámol a készülő előadásról, ahol ismert és kevésbé ismert emberek is vallani fognak arról, hogy számukra mit is jelent a carpe diem, avagy az élj a mának kifejezés.
 

Legnépszerűbb cikkek