Varga Alíz az európai U20-as tornák kiemeltjei között

  2021. július 20. - www.sopronmedia.hu (wbasket.hu)

Vasárnap lezárultak a FIBA U20 Women’s European Challenger tornák. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírói összegyűjtötték azt a tíz játékost, akik véleményük szerint kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az öt helyszínen, összesen 28 csapattal lebonyolított erőpróbákon. Az összeállításba Varga Alíz, a soproni torna MVP-je is bekerült.

A soproni FIBA U20 Women’s European Challenger öt mérkőzésén Varga Alíz 16.8 pontot, 8 lepattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt. A teljesítményindex-átlaga 20.2 lett. A nemzetközi szövetség összeállítása méltatja a Sopron Basket játékosának “mindent megtesz” hosszállását, és hangsúlyozza, hogy látva a fiatal tehetség formáját, a felnőtt válogatottban is kiharcolhatja a helyet magának. Varga Alíz a felnőtt válogatottunkban májusban a görögországi felkészülési mérkőzésén már megmutathatta tudását.

A soproni tornáról Varga Alíz mellett Yarden Garzont (Izrael) emelték ki. A névsort Alessandra Orsili (Olaszország), Janelle Salaun (Franciaország), Klea Verri (Albánia), Emily Bessoir (Németország), Marie Reichert (Németország), Lilia Anna Karakasidou (Görögország), Emma Chardon (Svájc) és Ema Rodakova (Szlovákia) teszi teljessé.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...