| 2021. július. 20. | 1 perc olvasás

Varga Alíz az európai U20-as tornák kiemeltjei között

Vasárnap lezárultak a FIBA U20 Women’s European Challenger tornák. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírói összegyűjtötték azt a tíz játékost, akik véleményük szerint kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az öt helyszínen, összesen 28 csapattal lebonyolított erőpróbákon. Az összeállításba Varga Alíz, a soproni torna MVP-je is bekerült.

A soproni FIBA U20 Women’s European Challenger öt mérkőzésén Varga Alíz 16.8 pontot, 8 lepattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt. A teljesítményindex-átlaga 20.2 lett. A nemzetközi szövetség összeállítása méltatja a Sopron Basket játékosának “mindent megtesz” hosszállását, és hangsúlyozza, hogy látva a fiatal tehetség formáját, a felnőtt válogatottban is kiharcolhatja a helyet magának. Varga Alíz a felnőtt válogatottunkban májusban a görögországi felkészülési mérkőzésén már megmutathatta tudását.

A soproni tornáról Varga Alíz mellett Yarden Garzont (Izrael) emelték ki. A névsort Alessandra Orsili (Olaszország), Janelle Salaun (Franciaország), Klea Verri (Albánia), Emily Bessoir (Németország), Marie Reichert (Németország), Lilia Anna Karakasidou (Görögország), Emma Chardon (Svájc) és Ema Rodakova (Szlovákia) teszi teljessé.

Címkék: kosárlabda

Legnépszerűbb cikkek