| 2019. szeptember. 11. | 1 perc olvasás

Varga Mihály: a gazdaság teljesítménye ad lehetőséget a fejlődésre

Sopron is szerves része lesz a magyar gazdaságnak – mondta a pénzügyminiszter a városban tartott lakossági fórumon kedden. Varga Mihály kiemelte, a kormány minden elkövet, hogy Sopron megkapja, kiépítse azokat az infrastrukturális fejlesztéseket, amelyekkel bekapcsolódhat abba a gazdasági vérkeringésbe, amely most az országot jellemzi.

Sopron évtizedekkel ezelőtt pont a határok miatt került hátrányba, majd pedig az egyre emelkedő adósság korlátozta a város fejlődését – mondta a pénzügyminiszter. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy 7 évvel ezelőtt döntött úgy a kormány, hogy sok más település mellett Sopron adósságállományát is átvállalja, hogy elinduljon a felzárkózás a nyugati határ mentén fekvő városban. A gazdaság teljesítőképességének köszönhetően a Modern Városok Program, pedig újabb lendületet adott Sopronnak.

 


fotó: Griechisch Tamás

Varga Mihály a fórumon vázolta a magyar gazdaság helyzetét, és a fejlődés érdekében tett kormányzati intézkedéseket. A pénzügyminiszter kitért azokra a világgazdasági folyamatokra is, amelyek érinthetik hazánkat.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek