| 2024. május. 23. | 1 perc olvasás

Varga Mihály: A magyar gazdaság sikerének titka a több lábon állás

A magyar gazdaság sikerének egyik kulcsa a több lábon állás, amelyhez a korszerű ipar, a kutatás-fejlesztés és a zöld gazdasági átállás egyaránt hozzájárul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerda este.

Törekedni kell arra, hogy azok a meghatározó ágazatok, amelyek képesek jövőorientáltan működni, erősödjenek.

Varga Mihály kiemelte: az elmúlt években bebizonyosodott, hogy Magyarország képes az extenzív növekedésre. Most az a feladatunk, hogy lépjünk át az intenzív korszakba, amikor képesek vagyunk a kutatás-fejlesztésben, az innovációban is bizonyítani, hogy nemcsak gyártani tudunk, hanem továbbfejleszteni, kitalálni és megalkotni dolgokat – mondta, hozzátéve, ez a 2020-as évek egyik legfontosabb feladata.

A 2010 óta elért gazdasági eredményekről szólva Varga Mihály elmondta, hogy Győr-Moson-Sopron vármegyében 2010-ben még közel 7 százalékos volt a munkanélküliség, most pedig 1,7 százalék.

Elmondható, hogy a vármegyében, aki dolgozni szeretne, az el tud helyezkedni – jelentette ki, hozzátéve: „óriási fegyverténynek” tartja, hogy a 4,2 milliós foglalkoztatotti körben, amely 2019 végére kialakult, abban az ország nem lépett vissza. Az idei feladat pedig nem lehet más, mint visszaépíteni a növekedést, újra lendületbe hozni az országot, a gazdaságot, és mellette mérsékelni azokat az egyensúlyi problémákat, amelyeket az elmúlt évek okoztak – mondta a miniszter.

 

 

Kép forrása: hirado.hu

Címkék: gazdaság

Legnépszerűbb cikkek