| 2016. április. 18. | 1 perc olvasás

VÁROSI KI MIT TUD

17. alkalommal tartották meg a fiatal tehetségeknek szóló rendezvényt. Idén is kilenc kategóriában bizonyíthattak a résztvevők, a legnépszerűbb kategóriák a vers és a modern tánc voltak: a jelentkezők több mint fele ezekben a műfajokban mutatkozott be.

Változatos és színvonalas produkciókkal mutatkoztak be az ifjú tehetségek a Városi Ki Mit Tud-on április 16-án, a Liszt-központban. 8 soproni iskolából és Nagycenkről, Ágfalváról, Kópházáról, Sopronkövesdről is érkeztek diákok a rendezvényre, összesen 51 produkciót mutattak be a gyerekek.

Délelőtt a tánc, hangszeres zene és ének kategóriák fellépői léptek színpadra, produkcióikat Margittai Endréné ének-zene pedagógus, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola oktatója, Schárfy Zoltánné Halmos Erika, a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zongoratanára, Sárdy Barbara előadóművész és hangképző tanár, a Soproni Petőfi Színház korrepetitora valamint Németh József táncpedagógus, a Sopron Városi Mazsorett Csoport művészeti vezetője értékelte.

Délután vers, próza és színjátszás kategóriákban mutatkoztak be a diákok. A produkciókat Szekeres Kriszta, címzetes főiskolai docens, retorika-tanár, filmkészítő, filmrendező, Betuker Botond, a dESZKa Társulat vezetője valamint Molnár Anikó és Savanyu Gergely, a Soproni Petőfi Színház színművészei és színitanodájának tanárai zsűrizték.

A 7-14 éves korosztálynak meghirdetett Városi Ki Mit Tud-ot 2000-ben hívták életre azzal a céllal, hogy lehetőséget adjanak a városban és környékén élő fiatal tehetségek bemutatkozására.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek