Városnézésen és ismerkedős délutánon vettek részt a Soproni Egyetem külföldi hallgatói

Angol nyelvű városnézésen és ismerkedős játékokban vettek részt a Soproni Egyetem külföldi hallgatói a napokban. A jelentkezés mindannyiuk számára nyitott volt, de a résztvevők többsége az újonnan érkezettek közül került ki, akik még nemigen rendelkeztek helyismerettel.

A séta a Közgazdaságtudományi Kar épülete elől indult és a Széchenyi téren ért véget. A bizonytalan időjárásra való tekintettel a szervezők az egyetem logójával ellátott esőkabátot biztosítottak minden résztvevő számára. Cséry Katalin idegenvezető Sopron belvárosára fókuszált, kiemelve a gyönyörű történelmi épületeket, különböző felekezetek templomait, híres múzeumokat. A kulturális bepillantás mellett a városnézés során a diákok gyakorlati információt is kaptak, továbbá tippeket a szabadidejük eltöltéséhez.

A séta után a Közgazdaságtudományi Kar épületében dr. Didem Kepir-Sávoly vezetésével ismerkedős programmal folytatódott a nap, ahol a fiatalok játékos környezetben ismerhették meg egymást egy kicsit jobban.

A diákok tájékozódhattak Didem Hallgatói Támogató-Szolgálatban végzett munkájáról - személyes, tanulmányi, karrier és/vagy kulturális témákat beszélhettek meg vele bizalmasan. A téma -, ami egyébként minden hallgató számára elérhető, a támogató-szolgálat magyar koordinátora Stummerné Nagy Ágnes - nagy érdeklődést váltott ki. 

Az idei évre tervezett rendezvények és a színes programpaletta következő eseménye a 2022. október 6-i Welcome Day lesz, amelyre a Ligneum Látogatóközpontban kerül sor. 

Fotók: uni-sopron.hu/

 

Legnépszerűbb cikkek