| 2017. március. 5. | 1 perc olvasás

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát előadása a lélekről

Humorral, derűvel fűszerezett, mégis az élet nagy kérdéseiről, betegségről, halálról tartott előadást Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát Sopronban az Alzheimer Café vendégeként.

Zsúfolásig megtelt a Pannónia Szálló Európa-terme Várszegi Asztrik előadásán. A pannonhalmi főapát az elmúlt héten tartott előadást a szeretet gyógyító erejéről, majd utána szívélyesen elbeszélgetett a részvevőkkel.

– Az újságokból tudjuk, mit tesz az amerikai elnök, mit csinál egy kormány, ki milyen sporteredményt ért el. Ám velünk, velem ki foglalkozik? – tette fel a kérdést Várszegi Asztrik. – Vajon, ki segít nekem abban, hogy végiggondoljam az életemet? Valaki meghalt – milyen szomorú! Ám mindez nem az elmúlással kezdődik. Ahogy megszülettünk, úgy meg is halunk. Ezt szem előtt tartva, életünk minden egyes szakaszában törődnünk kell önmagunkkal. A lelkünkkel is ugyanúgy kell foglalkoznunk, mint testünkkel!

A főapát kifejtette: sok információ, impulzus éri nap mint nap az embereket, de úgy tűnik, mintha a nagy rohanásban nem vennénk tudomást a lelki igényekről. Keveset beszélünk arról, hogy minek örülünk, mi bánt bennünket. Nehéz kifejezni a vágyainkat, érzéseinket vagy éppen a haragunkat.

– A szeretet mint gyógyító erő kortól és korosztálytól függetlenül működik – mondta. – Mindenkinek szüksége van rá, nem csupán az időseknek, a betegeknek. A szeretetőrzőket is gyámolításban kell részesíteni. A jótétemény jellemzően a szívünkben van, Isten belénk oltotta a teremtésben. Ha a lelkünk mélyén élő szeretetből élünk, energiák szabadulnak fel az emberben. Sajnos sokak magukba fordulnak, bezárkóznak, ebben kell segítséget kapniuk. Ki kell törni ebből a körből, máskülönben boldogtalanok maradnak.

A humorral, derűvel és kellő komolysággal megtartott lélekgyógyító előadás után a résztvevők kérdéseket tehettek fel a főapátnak.

Várszegi Asztrik:  „A szeretet mint gyógyító erő kortól és korosztálytól függetlenül működik.”
Várszegi Asztrik: „A szeretet mint gyógyító erő kortól és korosztálytól függetlenül működik.”

Legnépszerűbb cikkek