| 2019. szeptember. 28. | 1 perc olvasás

Várvidék határok nélkül

Várvidék határok nélkül 1989-2019 címmel sokszínű kulturális műsor várta a közönséget a hétvégén a Novomatic Arénában Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Soproni Horvát Kulturális Egyesület szervezésében.

A határokon átívelő rendezvény a horvát hagyományok ápolását, megőrzését tűzte ki céljául. A műsort megtekintette Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is, aki szerint nagyon fontosak az ilyen jellegű értékmegőrző rendezvények. Mint kiemelte: példamutató, ahogy a hagyományaikat őrzik a térségünkben és a szomszédos országokban élő horvátok, és gyermekeiknek is átadják ezeket az értékeket.

Firtl Mátyás, Sopron és térsége korábbi országgyűlési képviselője is örömmel jött el a rendezvényre, büszke horvát gyökereire, így parlamenti tevékenysége alatt is kiemelten foglalkozott a horvát nemzetiséget érintő kérdésekkel.

A gradistyei horvát hagyományokat felkaroló programon részt vett Grubits Ferenc, Kópháza polgármestere is, aki elismeréssel szólt dr. Payrits Ferenc, a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat alelnökének szervező munkájáról, amelynek köszönhetően a horvát kultúra és hagyományok fellegvárává válhatott szombaton este a Novomatic Arena.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek