| 2022. március. 27. | 1 perc olvasás

Vastag Csaba koncertjével indult a Petőfi-klub Sopronban

Március 27-én, vasárnap este ingyenes, Vastag Csaba nagyzenekaros koncerttel várták az érdeklődőket a Soproni Petőfi Színházban. Az esemény része a Petőfi-klubok Kárpát-medencei programjának.

A Petőfi-klub – a kezdeményezők szándéka szerint – a reformkor szellemiségéhez méltó kulturális alkalmakat juttat a településekre, amelyek közvetlen lehetőséget teremtenek a nemzeti értékek megismerésére, történelmi, művelődéstörténeti és szépirodalmi tudásbővítésre, szórakozásra, továbbá a személyes és közvetlen kapcsolatokra építő, azokat erősítő közösségi együttlétekre és az online kapcsolódásra is.
A soproni Petőfi -klub elsőként Vastag Csabát látta vendégül a teátrum színpadán. A zenész a SopronMédiának elmondta, hogy megtisztelő számára, hogy a Petőfi-klub első soproni meghívottjaként léphet színpadra - Nagyon szeretem Petőfi munkásságát, ebben az évben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy meg tudjunk párat zenésíteni. A versei nagyon alkalmasak a dalírásra, olyan ritmusokat, rímeket használt, amelyek a zenéhez tökéletesek - tette hozzá. 

A Petőfi-klubok keretében két éven keresztül, minden héten a Nemzeti Művelődési Intézet, a Petőfi ügynökség illetve közel 20 tartalomszolgáltató jóvoltából különböző programokkal színesítik Sopron és térsége kulturális  életét. Betuker Botond, a Petőfi-klubok soproni koordinátora elmondta, a következő rendezvény az autizmus világnapja alkalmából a Liszt-teraszon egy rövid műsorral, valamint egy városi sétával várják az érdeklődőket az Autitok Egyesület szervezésében, április 10-én pedig a Liszt-központban egy családi napra várják a kicsiket és nagyokat.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek