| 2022. március. 19. | 1 perc olvasás

Vastag Csaba koncerttel indul a Petőfi-klub Sopronban

Március 27-én, vasárnap este ingyenes, Vastag Csaba nagyzenekaros koncerttel várják az érdeklődőket a Soproni Petőfi Színházban. Az esemény része a Petőfi-klubok Kárpát-medencei programjának.

A bicentenáriumhoz kapcsolódva, az országos közfeladatot ellátó Nemzeti Művelődési Intézet a költőfejedelem születésének 200. évfordulójához a Petőfi-klubokban számos közösségépítő programmal, rendezvénnyel, valamint színvonalas kulturális eseménnyel csatlakozik kultúrstratégiai intézményi partnereivel, amely programban Sopronnak is meghatározó szerepe lesz.

A program – a kezdeményezők szándéka szerint – a reformkor szellemiségéhez méltó kulturális alkalmakat juttat a településekre, amelyek közvetlen lehetőséget teremtenek a nemzeti értékek megismerésére, történelmi, művelődéstörténeti és szépirodalmi tudásbővítésre, szórakozásra, továbbá a személyes és közvetlen kapcsolatokra építő, azokat erősítő közösségi együttlétekre és az online kapcsolódásra is.

Március 27-én, vasárnap 19 órától Vastag Csaba koncerttel indul el a Petőfi-klub Sopronban. A belépés ingyenes, de a rendezvényen korlátozott számban lehet részt venni. A részvétel regisztrációs jegyhez kötött, melyet a Pro Kultúra jegyirodájában, valamint a prokultura.jegy.hu weboldalon válthatnak meg az érdeklődők. 

A programsorozat megvalósításában együttműködő országos szervezetek komoly- és könnyűzenei koncertekkel, színházi és irodalmi előadásokkal, könyv- és folyóirat-bemutatókkal, kiállításokkal, vetítésekkel járulnak hozzá a kulturális kínálat sokszínűségéhez.

fotó: Pro Kultúra Sopron  

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek