| 2016. október. 21. | 1 perc olvasás

Vastapssal jutalmazták Budapesten a Sopron Balett előadását

Nagy és hangos közönségsikert ért el az Álmos legendája című táncmű stábja a budapesti Millenárison. A Sopron Balett előadása zúgó vastapsot kapott, a nézők hosszan ünnepelték a produkciót.

A Nemzeti Táncszínház meghívására érkezett a Soproni Petőfi Színház darabja a fővárosba. Szarka Gyulának, a Ghymes együttes Kossuth-díjas alapítójának, Szálinger Balázs József Attila-díjas költőnek és Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművésznek az alkotása az őstörténetről országos érdeklődést váltott ki.

A Sopron Táncegyüttes tagjaival kiegészült produkció budapesti vendégszereplése két érdekességet is hordozott magában. A főszerepet a Miskolcra távozó Bolla Dániel helyett Csere Zoltán vette át, aki tapasztalt, nagy tudású, képzett táncos. A táncművészeti főiskola mellett a világhírű lausannei Rudra Béjart balettműhelyben is tanult. Dolgozott több társulattal, többek között a Győri Balettel is. Jelenleg a Tellabor nevű formáció előadásaiban látható. Az ő bemutatkozása is sikert aratott, csakúgy, mint az előadás zenei anyagából készült cédé, melyet a Millenárison mutattak be először a közönségnek.

Szarka Gyula zeneszerző reményét fejezte ki: a táncmű útja tovább folytatódik az országban és bízik abban, hogy határon túlra is eljut majd Álmos legendája.


fotó: soproniszinhaz.hu

fotó: soproniszinhaz.hu

fotó: soproniszinhaz.hu

Legnépszerűbb cikkek