Vasútfelújítási munkák augusztusban

A Bécsújhelyre és Bécsbe vonattal közlekedőknek egyaránt vonatpótló buszra kell szállniuk augusztusban. A pályaépítések a nagymartoni vonalon augusztus végéig, az ebenfurthi vonalon pedig augusztus 2-9. között tartanak.

A bécsújhelyi/wr. neustadti főpályaudvart érintő felújítási munkák miatt augusztus 1-től vonatpótló buszok közlekednek az ÖBB vonatai helyett Bécsújhely és Nagymarton/Mattersburg valamint Bécsújhely és Aspang között, várhatóan augusztus 29-ig. A buszok a vasúti közlekedéshez igazított, módosított menetrendek szerint közlekednek, azokon kerékpár szállítására nincs lehetőség, közölte a vasúttársaság.

Augusztus 2-tól, egy héten át a GYSEV vonalán is felújítások zajlanak. Az utasokat Sopronból vonatok szállítják Schattendorf/Loipersbach állomásig, innen pedig autóbusz viszi őket a sopronkertesi/baumgarteni állomásra, ahol átszállhatnak a GYSEV osztrák vonataira.

Az Ebenfurth felől Sopron/Deutschkreutz irányába utazóknak Baumgarten állomáson kell átszállniuk a vonatpótló buszra, amely Schattendorf/Loipersbach állomásra szállítja őket, ahonnan ismét vonattal utazhatnak tovább.

Legnépszerűbb cikkek