| 2023. június. 26. | 1 perc olvasás

VB kvótát ér az Európa Bajnoki bronzérem

Debrecenben rendezték a hétvégén a Shinkyokushin Karate U16-U18-U20 és Felnőtt Női Open Európa Bajnokságot, ahol 3 Castrumos karatéka igyekezett a dobogó felé. 20 ország 600 versenyzője képviselte magát a kontinens viadalon. Az Európa bajnoki címek megszerzésén túl, a legnagyobb tét, a 2023-as Kyokushin Karate Világbajnokságon való részvétel kivívása. Ami az idén 40 esztendős kapuvári egyesületnek ismét sikerült.

Németh Virág és Szücs Hanna szombati napon az U16-os kategóriában léptek tatamira. Kettejük közül, Hannának sikerült a legjobb nyolc közé verekednie magát.

Vasárnap azonban Szalay Berta 32-es tábláról indulva a felnőtt női Open kategóriában III. helyet szerzett. Ezzel a bronzéremmel Berta indulási jogot vívott ki az októberben Tokióban megrendezésre kerülő Súlycsoport Nélküli Világbajnokságra.

“ A fiatalok teljesítménye most még kevés volt a dobogóhoz, még akkor is, ha a bírói hibákat leszámoljuk. Berta viszont nagyon céltudatosan menetelt előre és utasította maga mögé riválisait. A Világbajnokságot 4 évente rendezik. Szövetes Veronikának, és dr. Szepesi Csengének már sikerült dobogóra állnia Japánba. Azon fogunk dolgozni a hátralévő időben, hogy Berta is ott legyen a dobogón 2023-ban.” - értékelte Sensei Pantelics Péter a kontinens viadal eredményeit.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek