| 2022. július. 22. | 1 perc olvasás

Vegán étterem nyílt Sopronban

Miért vonzó a vegánkonyha? Többek között azért, mert nagyon sok új ízt és alapanyagot lehet felfedezni, ha belekóstolunk a növényi étrendbe. No, meg új éttermeket is, mint pl. a ma megnyílt Bojtorina Vegan Kitchent.

Manapság egyre több ember választja etikai, környezetvédelmi, vagy egyéb okokból a vegánétrendet. Biztosan mindenki hallott már róla, de mit is jelent pontosan a gyakorlatban?
Röviden, minden állati eredetű étel tiltólistás. A hús, a tojás, a tejtermékek, de még a hal sem megengedett ebben az étrendben.
A növényi alapú táplálkozással több vitamint és ásványi anyagot vihetünk a szervezetbe, ezáltal komoly betegségeket is megelőzhetünk, és az ökológiai lábnyomunkat is mérsékelhetjük. Az ajánlások szerint, ha valaki nem vegán, akkor is érdemes hetente egy-két húsmentes napot tartania egészsége javítása érdekében. 

fotó: Máthé Alexandra
fotó: Máthé Alexandra

Sopron legújabb éttermének péntek délutáni megnyitóján Filep Márk önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. A Lenck-átjáróban megnyílt Bojtorina különlegessége, hogy a maga nemében ez az első ilyen étterem városunkban.

fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek