| 2021. június. 11. | 1 perc olvasás

Vége a harmadik hullámnak, elbúcsúzott az operatív törzs

Péntek délelőtt az utolsó tájékoztatóját tartotta az operatív törzs.

Minden adat a járvány harmadik hullámának végét mutatja, de nem zárható ki, hogy ősszel újra fellángol a koronavírus – erről a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes beszélt az operatív törzs utolsó sajtótájékoztatóján.

-Sikerült a járvány harmadik hullamát letörni, a szennyvíz koncentrációja eléri a tavaly nyáron mért szintet, és növekedést egyik városban sem tapasztaltunk – mondta.

A járványra jellemző a változékonyság, valamint a szezonalitás, ami előrevetítheti, hogy újabb fertőzések alakulhatnak ki ősszel.

Ezzel fontos a védőoltási program folytatása, hogy minél szélesebb körű legyen az átoltottság. Eddig a magyar lakosság 54 százaléka átoltott az európai 42 százalékos átlaghoz képest.

Levében kérték a háziorvosokat, hogy tájékoztassák azokat, akik már regisztráltak, de nem vették fel az oltást, hogy vagy kivárnak, vagy jelentkezzenek oltásra.

A tájékoztató végén Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elköszönt a nézőktől, mint mondta, utoljára tartottak tájékoztatót, mivel a harmadik hullám véget ért.

Legnépszerűbb cikkek