| 2021. december. 7. | 1 perc olvasás

Véget ér a lezárás az oltottaknak Ausztriában

Karl Nehammer kancellár eskütétele utáni első, keddi sajtótájékoztatóján bejelntette, hogy a hétvégén véget ér a 20 napig tartó lezárás Ausztriában, azonban azonban az oltatlanokra vonatkozóan elmondta, hogy számukra továbbra is kijárási tilalom lesz érvényben. A részletek szerdán derülnek ki, miután a kancellár egyeztetett a tartományok vezetőivel.

A december 12-én véget érő lezárásokat követő újranyitás feltételrendszeréről holnap születik döntés. Annyi már biztos, hogy az oltatlanok a lakhelyüket továbbra is csak bizonyos célok érdekében hagyhatják el. Karl Nehammer szerint az FFP2-es maszkok használata továbbra is a védekezés egyik kulcsfontosságú eleme kell, hogy maradjon.

A nyitás részleteiről a tartományok vezetőivel együtt dönt a kormány. A kancellár szerint a szállodák és a vendéglátóegységek bizonyos feltételek mellett újra megnyithatnának. Karl Nehammer a sajtótájékoztatón elmondta: „Egy valami biztos. Bőven volt lehetőségünk megtanulni azt, hogy a vírus nem alkalmazkodik holmi politikai előírásokhoz. Tudomásul kell vennünk, hogy a vírus az életünk része marad. Hallgatnunk kell a tudományra ahhoz, hogy szabad életet biztosítsunk magunknak." A kancellár a szabályok be nem tartásának szigorú ellenőrzését és szankcionálását ígéri.

Fotó: pixabay 

Legnépszerűbb cikkek