| 2020. június. 3. | 1 perc olvasás

Ausztria feloldja a beutazási korlátozásokat

Június 4-től Ausztria feloldja a járvánnyal összefüggésben bevezetett beutazási korlátozásokat a szomszédaival szemben, kivéve Olaszországot. A hírt Alexander Schallenberg külügyminiszter jelentette be. Magyar részről egyelőre nincs hír a korlátozások feloldásáról.

A rendelkezés Magyarországra, Szlovákiára, Szlovéniára, Csehországra, Németországra, Svájcra és Liechtensteinre vonatkozik. Ezekből az országokból mostantól igazolás és vírusteszt nélkül lehet beutazni Ausztriába, a határokon megszűnnek az osztrák egészségügyi ellenőrzések is.

Az Ausztriába történő belépés vonatkozásában június 4-től ismét a járvány előtti szabályok érvényesek. A belépőknek és Ausztriába hazatérőknek nem kell majd karanténba vonulniuk vagy negatív teszteredményt bemutatniuk. Magyarországgal szemben azonban továbbra is fennmarad a migrációs helyzettel összefüggésben 2015 őszén bevezetett határellenőrzés. Ezt az osztrák kormány április végén hosszabbított meg november közepéig.

Olaszország irányából külföldiek továbbra is csak 4 napnál nem régebbi negatív koronavírus teszttel léphetnek be, a hazatérők pedig kéthetes házi karanténba kerülnek. A kormány a jövő héten dönt arról, feloldja-e ezeket a korlátozásokat.

Legnépszerűbb cikkek