Véget ért a Robert Capa kiállítás Sopronban

Éjfélig nyúló nyitva tartással és a kurátor, dr. Fisli Éva tárlatvezetéseivel zárt a világhírű magyar származású fotós kiállítása január 7-én a Liszt központ Munkácsy-termében. A soproni tárlatot több mint kétezren látták.

A tavaly októberben nyílt kiállításra több mint 2000-en érkeztek. A látogatók negyede tárlatvezetés vagy valamilyen rendhagyó program keretében nézte meg a képeket. Dr. Ifj. Sarkady Sándor történész öt alkalommal várta az érdeklődőket, tárlatvezetésein a fotóriporter életének izgalmas részleteiről valamint pályafutásának kiemelkedő sikereiről beszélt.

A január 7-i Finisszázs mellett további két rendhagyó programnak adott helyet a kiállítás:  novemberben a Prima Primissima-díjas riporterrel és egykori háborús tudósítóval, Al Ghaoui Hesnával rendeztek pódiumbeszélgetést, decemberben pedig a „Közel Capához” című magyar dokumentumfilmet vetítették le a helyszínen.

A Magyar Nemzeti Múzeum tárlata 43 képet mutatott be Robert Capa életművének közel ezer darabos mesterkollekciójából. A vándorkiállítás 2009-ben indult, azóta szerte az országban, és külföldi helyszíneken – például Bécsben, Pozsonyban, Sanghajban, Rómában, Firenzében, Genovában, Milánóban – is bemutatták az életmű egy-egy szeletét.

A Munkácsy-terem következő kiállítása a Soproni Tavaszi Napok keretében nyílik majd: március 19-től Borsodi Zsuzsa keramikus munkáit láthatják az érdeklődők a kiállítótérben. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek