Véget ért a Sopron Városi Teremlabdarúgó Torna

Fináléjához érkezett szombaton a Sopron Városi Teremlabdarúgó Torna , mely 20 csapattal indult el január 11-én. A csoportmérkőzések után két ágra vált a bajnokság – egy alsó és egy felső ágra – ma mindkettőben bajnokot avattak.

Az alsó ágban az EPK lett a harmadik, az Esély SE a második helyen végzett és a Mozaik csapata lett az első, ők adták a gólkirályt is, Varga Tamás személyében. Felső ágon sziporkázó mérkőzések szemtanúi lehettünk, végül a Kiskakukk – Szecsebama csapat lett a harmadik, a döntőt az FC Radír játszotta a Kö(s)ztibi ellenében, végül az utóbbi került ki győztesen. A fináléban büntetők döntötték el az aranyérem sorsát. Gólkirály tekintetében a felső ágban döntetlen eredmény született, így Csendes Béla a Kö(s)ztibiből és Varga Dávid a Kiskakukk Vendéglő – Szecsebama csapatából egyaránt megkapták ezt az elismerést – összegezte a tornát Szabó György, Sopron Városi Szabadidő Szövetség, kispályás bizottságának elnöke.

Szabó György, a kispályás bizottság elnöke
Szabó György, a kispályás bizottság elnöke
fotó: Griechisch Tamás

„A Városi Szabadidő Sportszövetség legtöbb embert megmozgató rendezvénye a kispályás labdarúgás, ami szezonra van bontva. A két szezon között van egy szünet, ezt töltjük meg a téli Teremlabdarúgó Tornával. Itt nem csak a kispályán egyébként játszó csapatok vehetnek részt, bárki nevezhet, a csapatok összetétele adott esetben változhat. Van ugyan díjazása a tornának, de az a tapasztalat, hogy inkább a foci, a mozgás szeretete miatt érkeznek az emberek. Most egy rövid pihenő időszak következik, majd hamarosan elindul a kispályás szezon, amit a kihagyás után nagyon várnak már a résztvevők – tudtuk meg Csiszár Szabolcs alpolgármestertől, aki szervezőként és szurkolóként egyaránt részt vett az eseményen.

A pályán barátságos volt a hangulat, mindenki ismerte a másikat. Jól látszott, hogy inkább a sport motiválja a játékosokat és nem feltétlenül a győzni akarás. A lelátón is jó volt az atmoszféra, igazi öröm és esetenként sajnálkozás morajlott át a közönségen a döntő pillanatokban.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek