| 2016. július. 11. | 2 perc olvasás

Véget ért a Soproni Ünnepi Hetek programsorozata

A kulturális fesztivál június 17-től július 10-ig kínált programokat, de a nyári rendezvények sora még nem zárult le.

A hagyományos, nyári fesztivál keretében szabadtéri koncertek, folklórbemutatók, kirakodóvásár, térzene, gyermekprogramok, képzőművészeti kiállítások és a Fertőrákosi Barlangszínház előadásai várták a látogatókat.

Az Ünnepi Hetek egyik kiemelt helyszíne volt a nemrég megújult Várkerület, mely nem csak a Sopron Folkfest programjainak adott otthont, hanem két nagyszabású koncertnek is: Boban Marković és zenekara valamint a Budapest Jazz Orchestra a kulturális fesztivál záró hétvégéjén lépett fel a belváros szívében, a két koncertet közel 7000-en látták.   

A Soproni Ünnepi Hetek részeként, június 17-én indult az idei színházi szezon a Fertőrákosi Barlangszínházban. Mozart Varázsfuvolája, Szekeres Adrien és a Győri Filharmonikus Zenekar közös koncertje, a Soproni Petőfi Színház A dzsungel könyve című produkciója, a Magyar Állami Népi Együttes előadása és az ExperiDance Én, Leonardo című táncshowja közel 5000 nézőt vonzott. Bár az Ünnepi Hetek programsorozata véget ért, a barlangszínházban szeptember 10-ig tart az évad: július 15-én és 16-án teltház előtt mutatja be Macskák című musicaljét a Madách Színház, majd koncerteknek, operetteknek, zenés előadásoknak és a Páneurópai Piknik évfordulóján Perényi Miklós ünnepi koncertjének is helyet ad a különleges játszóhely.

Képzőművészeti kiállítások, a VOLT fesztivál kísérőprogramjai és az elmaradhatatlan Tündérfesztivál is szerepelt a Soproni Ünnepi Hetek kínálatában, június 18-án pedig útjára indult a Koncertek a szabadban című sorozat, melynek keretében vasárnaponként lépnek fel soproni együttesek a Várisi Zenepavilonban és az Erzsébet-kert zenepavilonjában. A szabadtéri koncertek szeptember 11-ig tartanak, a hagyományos műfajokat képviselő fúvós együttesek mellett fellép például a Dudora zenekar, a Blizard, a Grunge Acoustic és a Passion Project is.

A nyár folyamán nem csak a barlangszínház és a szabadtéri koncertek nyújtanak kikapcsolódást: tartalmas programokat ígér a Széchenyi Vágta is, melyet július 23-án, ismét az Anger-réten rendeznek meg. A Nemzeti Vágta soproni előfutamán a versenyek mellett látványos lovas programok is várják az érdeklődőket: tüzes szürke marha show, vadnyugati indián show, Shetland póni és Hamza Viki szabad idomító bemutatója, lovas kaszkadőrök és csikósok műsora szórakoztatja majd a látogatókat.

További információ a www.prokulturahu valamint a www.barlangszinhaz.hu oldalon található.

Legnépszerűbb cikkek