| 2 perc olvasás

Véget ért az olimpiai selejtezőtorna első napja

Sopronban, a Novomatic Arénában zajló selejtezőtorna első napján Japán Spanyolország ellen, Magyarország pedig Kanada ellen lépett pályára.

A japánok az első negyedben 26 pontot, közte négy triplát dobtak. A második negyedben 13 ponttal elhúztak az ázsiaiak, a nagyszünetben 46-36 volt az állás. Térfélcsere után sem változott a játék képe, a japán csapat ritkán látható erőszakossággal védekezett, hamarosan már tíz hármasnál tartott - miközben egyet kapott -, és 61-45-nél már eldőlni látszott a meccs. A spanyoloknál csak a nemrég honosított Megan Gustafson jeleskedett, akinek csapata a 69-57-ről induló zárószakaszban egyszer még feljött nyolc pontra, de ennél közelebb már nem tudott férkőzni a 15 triplával záró riválisához. A japánok végül 86-75-re nyerték a spanyolok elleni találkozót.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatót az alábbi linken tekinthetik meg:

A magyarok a selejtezőben Kanada ellen kezdtek. A tavalyi Európa-bajnokságon negyedik magyar csapat végig hátrányban volt az idei Amerika-bajnokságon bronzérmes riválissal szemben, amely már a nyitónegyedben 14 ponttal elhúzott. Székely Norbert szövetségi kapitány együttese főként Juhász Dorka révén öt pontra faragta hátrányát, de a nagyszünetben már 41-30-ra vezetett az ellenfél. A helyzet fordulás után is csak átmenetileg javult, a dinamikusabb ellenfél a zárószakaszig 55-39-re meglépett, majd előnyét magabiztosan őrizve megnyerte a mérkőzést. A hazai válogatott legjobbja Juhász Dorka lett 13 ponttal. A magyar női kosárlabda-válogatott 67-55-re kikapott Kanadától.

fotó: Griechisch Tamás

A mérkőzést követő sajtótájékoztatót az alábbi linken tekinthetik meg:

Az olimpiai selejtezőtorna további mérkőzései:

február 9., péntek:
Kanada-Spanyolország 15.30
MAGYARORSZÁG-Japán 18.00

február 11., vasárnap:
Kanada-Japán 15.00
MAGYARORSZÁG-Spanyolország 17.30

 

A Magyarország-Kanada mérkőzésről készült képeket a galériában tekinthetik meg:

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek