| 2021. december. 30. | 1 perc olvasás

Végig vezetve győzött a Sopron

Győzelmet aratott a férfi kosárlabdabajnokság 15. fordulójában a Sopron KC. Az együttes ellenfele a Szeged volt, akiket 95-77-re vert meg a kék-fehér alakulat.

Egy gyönyörű McGill-Montgomery összjátékkal indult a találkozó és bár Szatmári triplából azonnal fordított, Ford is betalált kintről (5-3). Ezután elkezdett ellépni a Sopron, köszönhetően egy jobb periódusnak (13-7). Alston és Persons vezérletével kapaszkodott a Szeged, amelytől mindig jött egy-egy jó dobás a kulcspillanatokban, sőt, Persons közelijével már csak egy volt közte (18-17). A negyed végéig sikerült még egyszer eltávolodnia ellenfelüktől a soproniaknak, ahol hosszú kihagyás után Milos Borisov is visszatért a pályára. 25-21.

A második felvonást is jól indították a soproniak, két és fél perc után megléptek nyolccal, időt kért Simándi Árpád (30-22). Hunt zsinórban szerzett négy pontot, elkezdte lopni a távolságot a Szedeák, ráadásul Montgomery közelijére Bognár tudott válaszolni (32-28). Sokáig megmaradt a közte 4-6 pont, de aztán megint tudott váltani a játék ritmusán az SKC, meglett a közte tíz (38-28). Sikerült kozmetikázniuk az eredményen a szegedieknek, amikor Fazekas a sarokból dobott be egy triplát, ezzel megállítva a vendég próbálkozást. A félidő előtt még tudott hajrázni egyet a Sopron, tizenkettő pluszban mehetett nagyszünetre a hazai csapat. 52-40.

Szép akcióval nyitotta a második félidőt a Szeged, de azonnal jött a válasz a túloldalon. Hiába fejezték be sikeresen az akcióikat a vendégek, rendre kosarat kaptak a soproni visszatámadásokból, őrizte kétszámjegyű előnyét az SKC (57-46). Nagyot küzdve feljött hatra a Szedeák, időt kért Kosztasz Flevarakisz (59-53). Werner fejezett be egy hazai akciót, nem hagyta magát a Sopron, ráadásul Halász triplája is beesett (64-53). Innen már nagy változás a játék képét tekintve nem történt, tízpontos előnnyel várhatta a negyedik negyedet a Sopron. 70-60.

8-4-gyel indított a záró felvonásban a Szeged, de Borisov lélektanilag fontos pillanatban küldött a helyére egy hármast, majd Montgomery zsákolt (79-68). Magabiztosan tartotta kézben az előnyét innen már a Sopron KC, amely tovább folytatta a jó sorozatát. 95-77.

 

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Címkék: Sopron KC

Legnépszerűbb cikkek