Végig vezetve győzte le a Sopron a DVTK-t

A bajnokság 8. fordulójának rangadóján a Sopron Basket 74-51-re legyőzte a DVTK HUN-Therm gárdáját.

Pár napon belül kétszer találkozik a Sopron Basket és a DVTK HUN-Therm. Vasárnap a bajnokságban mérkőztek a felek, szerdán pedig majd az Euroligában folytatódik a küzdelem. A Sopron igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést. Brittney Skyes, Ezi Magbegor, Fegyverneky Zsófia és Jelena Brooks voltak a hazai pontszerzők. Négy és fél perc alatt 12-0-ra lépett el a házigazda. Ábrahám Márta, aki Völgyi Pétert helyettesítette ezen a délutánon, gyorsan időt is kért. Kányási Veronika triplája törte meg a kosárcsendet, és ezzel új lendületet vett a DVTK. Kányási mellett Milica Jovanovic is betalált távolról. Amikor a triplája célt ért, 14-13-nál már csak egy pont választotta el a feleket. Még két perc volt az első negyedből, és a hajrá ismét a Sopronnak sikerült jobban. Brittney Sykes négy pontja, Fegyverneky Zsófia büntetői és Alice Kunek triplája visszaállította a 10 pontos különbséget. A soproniak a 12 mezőnykísérletükből 8-at értékesítettek, míg a DVTK 16-ból 4-et.

 

Tóth Zsombor/ Sopron Basket

A második negyed elején óriási kérdés volt, hogy milyen irányt vesz a találkozó. Küzdős, pontszegény percek jellemezték ennek a szakasznak a kezdetét. Fegyverneky Zsófia büntetőire Bernáth Réka válaszolt. A következő két percben viszont egyik fél sem volt eredményes. A DVTK-t Aho Nina triplája, majd Arella Guirantes 2+1-es megoldása hozta közelebb. Ezekre a felzárkózási kísérletekre előbb Alice Kunek, majd Brittney Sykes felelt. A különbség 9-11 pont között állt be. A DVTK előtt Milica Jovanovic triplájával 37-30-nál nyílt meg az igazán nagy esély, hogy szorosabbá tegye a bajnoki rangadót. Innen azonban öt soproni pont zárta a félidőt. 20 perc után 42-30 állt az eredményjelzőn. Brittney Sykes 15, Fegyverneky Zsófia 10 pontnál járt. A DVTK legeredményesebbje a 7 pontos Cheridene Green volt. A harmadik negyed nagy változást hozott. Még Bernáth Réka szerezte az első pontot büntetőből, de erre 14-2-vel válaszolt a Sopron és ezzel eldöntötte a győztes kilétét.
 

Tóth Zsombor/ Sopron Basket

A harmadik negyedben 16-ból 8 kísérlete célt ért a bajnoki címvédőnek mezőnyből, de a döntő különbség nem itt volt, hanem a szerzett labdákban. Ezeknek a számát a félidei állapothoz képest megduplázta a soproni csapat, ezekből elért könnyű találatokkal gyorsan nőtt a különbség. A DVTK nehezen került helyzetbe, mindössze egy duplája és egy triplája volt 10 perc alatt. A különbség 54-33-nál lépte át a 20 pontot. Az utolsó 10 percnek 59-36-ról futottak neki a csapatok. Nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Igyekezett szem előtt tartani mindkét szakmai stáb, hogy szerdán Euroliga jön. Árulkodó adat, hogy Brittney Sykes 26 perc 19 másodperce lett végül a legtöbb egyéni játékperc a két keretet nézve. A DVTK 72-41 után szépített. Megvillant többször Arella Guirantes. A tripláját követően 74-51-re módosult az eredmény. Ekkor még Gáspár Dávid időt. Az utolsó két percben már egyik csapat sem talált be. Magabiztosan nyert a Sopron.

Legnépszerűbb cikkek