| 2018. január. 15. | 1 perc olvasás

Végső búcsú Elza nénitől

Hétfőn vettek végső búcsút a soproni evangélikus templomban a barátok és ismerősök Brandesz Elza nénitől, aki Sopron legidősebb polgára volt.

Brandeisz Elza 1907. szeptemberében született és  Pestszentlőrincen nőtt fel. Kállay Lilinél tanult mozgásművészetet, majd Bécsben és Drezdában is gyarapította tudását, amit később tánctanárként is kamatoztatott. A művészi tornában ma is tanítják a róla elnevezett speciális fordulatot, a Brandeisz-ugrást. Elza néni a háború után Vörösberényben tanított, majd Sopronban telepedett le és nyugdíjasként éveken át  a Storno-házban dolgozott. 

Városunk legidősebb polgárát minden esztendőben köszöntötte Sopron önkormányzata is, aki amíg egészsége engedte, mindig örömmel fogadta a látogatókat és jókedvűen mesélt a mindennapjairól. 

Elza néni, életének 111. évében, soproni otthonában 2018. január 6-án reggel tért örök nyugalomra. 

A szertartáson közeli ismerősei és barátai vettek búcsút tőle, akinek emléke és mindig mosolygós tekintete örökké velünk marad. Megemlékező gondolatokat a Soproni Evangélikus Egyházközség igazgató-lelkésze Tóth Károly mondott. A búcsúztatón a város részéről részt vett Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere is.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek