| 2023. szeptember. 4. | 1 perc olvasás

Velünk élő örökségünk - ingyenes vezetett séták a Múzeumnegyedben

A Kulturális Örökség Napjainak keretén belül szeptember 16-17-én ingyenes, vezetett sétával várják az érdeklődőket a Múzeumnegyedben.

Műemlékeink, történeti épületeink velünk élnek, életünk szerves részei, színhelyei, emlékeink őrzői, identitásunk alkotóelemei. Fennmaradásuk érdekében azonban elengedhetetlen, hogy szeressük, gondozzuk, karbantartsuk, méltó módon használjuk őket, és megfelelő tisztelettel, szakértelemmel nyúljunk hozzájuk.
A közelünkben lévő házakra gyakran rá sem pillantunk, annyira megszoktuk a jelenlétüket. De ha eltűnnek – lebontják őket vagy összedőlnek –, a hiányuk azonnal szembeötlő lesz, megbomlik a mindennapi környezetünk, eltűnnek történelmünk vagy gyerekkorunk tanúi. Azért, hogy igazán otthon érezhessük magunkat hazánkban, nekünk is tennünk kell: ismerjük meg közös épített örökségünket, mert szeretni és védeni csak azt tudjuk, amit ismerünk is - olvasható a Kulturális Örökség Napjainak weboldalán. 

A Soproni Múzeum is csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy minél többen megismerjék épített örökségünket. 

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI // 2023.09.16-17.

Ezen a hétvégén ingyenes épületsétára várják az érdeklődőket a Múzeumnegyedben a Soproni Múzeum munkatársainak vezetésével.

Időpontok:

• szeptember 16-án, szombaton 14.00 és 16.00 óra

• szeptember 17-én, vasárnap 14.00 és 16.00 óra

Előzetes regisztráció nem szükséges.

A vezetett séták az épület ingyenesen látogatható részeit mutatják meg, a kiállítások belépődíj ellenében látogathatóak.

 

Fotók: sopronmedia fotóarchívum

Legnépszerűbb cikkek