Vendégek érkeztek Sopronba St. Pöltenből

A szving meg a tangó című előadás a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában készült a Soproni Petőfi Színházban. Az együttműködést a felek folytatni kívánják, melynek jegyében delegáció érkezett a Sopronba az osztrák városból.

A St. Pölten-i Europaballett képviselőit és a város szenátusának három tagját Dr. Fodor Tamás polgármester és Sass László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke fogadta szombaton, a Városházán.

Dr. Fodor Tamás kiemelte: örül a kulturális kapcsolatnak, amely akár a turizmus területével is bővülhet. – Sopron műemlékekben rendkívül gazdag város, melyeket szívesen gondozunk, hiszen ez az örökségünk – mondta a polgármester, majd Sopron történelmének legfontosabb állomásait és a Modern Városok Program fejlesztéseit is ismertette a vendégekkel. A delegáció vezetői egyetértettek abban, hogy a két város között a kultúrán és a fiatalokon keresztül alakulhat ki igazán gyümölcsöző kapcsolat ebben a mai, gyorsan változó világban. A vendégeket elkísérte Demcsák Ottó a Sopron Balett vezetője is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek