| 2021. november. 26. | 1 perc olvasás

Véradók napja - Országos elismerésben részesült a sopronhorpácsi véradó

November 27-e a Magyar Véradók Napja. Az évente megrendezett eseményen sokszoros véradók, véradóbarát munkahelyek és a véradó mozgalom támogatói részesülnek elismerésben. A koronavírus-járvány kapcsán fennálló veszélyhelyzet miatt idén is online formában teszik közzé a díjazottak névsorát.

November 27-e a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta a Véradók Napja Magyarországon. Sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők,  véradóbarát munkahelyek, valamint a véradó mozgalom támogatói részesülnek ilyenkor hazánk legnagyobb humanitárius szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat elismeréseiben.

A véradásszervezők lelkiismeretes, szorgalmas munkájának köszönhető, hogy Győr-Moson-Sopron megye országosan első a donortoborzásban. A megyei Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat szervezetein túlmenően a véradó események szervezésében komoly szerepet játszanak a települési önkormányzatok, a polgármesterek, a védőnők, a polgárőrség, az intézmények és a vállalatok. Köszönjük a támogatásukat és fáradhatatlan munkájukat!

Az idei évben megyei szinten Véradóbarát munkahely kitüntetésben részesül:
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Véradó mozgalomért ezüstérem:
Horváthné Prikoszovits Zsuzsanna sopronhorpácsi szervező

Pro Vita-díj
Hosszú Gyula rábacsanaki véradó. Véradásainak száma: 108 alkalom.

Véradómozgalom támogatói oklevél:
Búgócsiga Akusztik Garden, Sopron

2021-ben eddig több mint 1000 jubiláns véradó kapott kitüntetést a megyében. Az idei év jubiláns véradóit szeretnénk a korábbi évekhez hasonlóan köszönteni, ezért a szokásos megyei és városi ünnepséget 2022 tavaszára halasztják. Ez az ünnepség azért is szükséges, mert visszajelzésük alapján a véradók nagyon fontosnak tartják a szervezetekkel (Magyar Vöröskereszt, Országos Vérellátó Szolgálat) és az egymással való találkozást, azt a meghitt ünnepet, amely mindig megerősíti bennük a jócselekedet érzését, azt, hogy társadalmi szinten hasznos cselekedetet visznek véghez.

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek