| 2018. november. 30. | 2 perc olvasás

Véradók ünnepe – elismerést kaptak a köztünk élő hősök

Harmincadik alkalommal köszöntötte véradóit a Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete pénteken, a Megyeházán. A 120-szoros véradó Kőhidi Péter, városi kitüntetést is átvehet a Hűség napján.

A Magyar Vöröskereszt VII. kongresszusa határozott úgy, hogy november 27. legyen a véradók napja, és adjon ismétlődő lehetőséget a véradók társadalmi megbecsülésének kifejezésére. 

A véradók közöttünk járnak, teszik a dolgukat, gyereket nevelnek és közben megmentenek több életet is, amikor lehetőségük van rá – mondta az ünnepségen Dr. Farkas Cipriánt városi tanácsnok. – Nehéz szavakba önteni a hálát, megköszönni mindazt, amit tesznek. Amit önök adnak máshogy nem pótolható. A véradók közösségét a közgyűlés döntése értelmében Sopronért Emlékéremmel ismeri el a város. Kőhidi Péter, 124-szeres véradó veheti át a kitüntetést. Rajta keresztül köszöni meg Sopron mindazok önzetlen segítségét, kik rendszeresen nyújtják karjukat – zárta szavait Dr. Farkas Ciprián.


fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepelteket Dr. Őrs Judit, a Sopron Területi Vérellátó Intézet vezető főorvosa és Szijártó Gyöngyi, a Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezetének koordinátora is köszöntötte. Az emléklapokat Kun Szilvia, megyei igazgató és Dr. Őrs Judit adta át a sokszoros véradóknak, köztük Kőhidi Péternek. A kitüntetett portálunk érdeklődésére elmondta: a napokban 124. alkalommal nyújtotta a karját. A hadseregben még szabadnapok jártak a véradásért, ezért ment rendszeresen. Később rendőrként, baleseti helyszínelőként érezte meg igazán, hogy szükség van a segítségre.


fotó: Griechisch Tamás

Veressné Almási Erika nyugdíjbavonulása alkalmából vett át emléklapot. A Vöröskereszt önkéntes véradásszervezője 35 éven keresztül végezte a GYSEV-nél a véradások koordinálását. Dr. Tóka József pedig emlékplakettben részesült a véradás szervezésért és támogatói munkájáért, valamint a nyári véradókampány arcaként a véradás népszerűsítéséért.

Az ünnepségen felléptek a Eötvös József Evangélikus Gimnázium és a Berzsenyi Gimnázium tanulói, valamint Mozgás, Ritmus, Lendület Club táncosai.

40-szeres véradók:

Asbóth László

Balogh István Péter

Bendes János Tamás

Dojcsák István

Dominek Tibor

Dömötör Antal László

Dr. Juretzky Csaba László

Forgács József

Gombás Attila Gábor

Herczeg Ágoston

Hieroné Gulyás Ildikó

Janzsó Sándor

Kiss Elemér

Kövér György Mihály

Menyhárt Zoltán József

Mócz Ferenc

Molnárné Németh Katalin

Nagy Tamás

Nemes Csaba

Papp Imre

Rédecsi István

Regényi Attila

Somogyvári Imre

Varga János

Varga Zsuzsanna

Zámbó Zoltán

Zászlós Katalin

50-szeres véradók:

Dr. Benk Ákos

Horváth Attila

Kátai László

Kondor Csaba

Pados Zoltán

Varga Imre

60-szoros véradók:

Major Zsolt

Szabó László

Tanay István Lászlóné

70-szeres véradók:

Dr. Koszorú Gábor

Dr. Németh János

Németh László

75-szörös véradó:

Simon János

90-szeres véradó:

Németh Csaba

100-szoros véradók:

Kovács István

Lovász István

120-szoros véradó:

Kőhidi Péter

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek