| 2018. február. 10. | 2 perc olvasás

Vereség drámai küzdelemben

Minden előzetes várakozást messze felülmúlva, végletekig izgalmas meccsen, végül kétszeri hosszabbításban maradt alul a Sopron KC együttese a saját pályáján veretlen Falco KC Szombathely ellen.

El-Amin vezérletével 7-0-val kezdett a Sopron, de fordítottak a hazaiak. Az amerikai játékos szinte mindent bedobott, azonban egyedül kevésnek bizonyult. A nyolcadik percben már majdnem tízzel vezettek a hazaiak, az első negyedet követően 24-18 volt az állás. A folytatásban újra fordítottak a soproni kék mezesek. A második negyedben 29-33-nál a hazaiak edzője Szrecsko Szekulovics kért időt. 29-37 is volt már az eredmény, amikor a korábbi soproni játékos Borisov beemelt egy triplát.

A szünet után ismét az SKC percei következtek. El-Amin továbbra is fantasztikusan játszott, a 25. percben 49-63-nál időt kényszerült kérni a Falco. Sikerrel tette, jött egy 10-0-ás roham és újra meccsben volt a tavalyi döntős. Perl és Govens is rákapcsolt, 67-73-ról indult a rendes játékidő utolsó felvonása.

A végén többnyire a Sopron vezetett, de nem szakadt le a Falco sem. A 34. percben Govens büntetőivel újra a sárgák jártak előbbre. Nem adta fel a Sopron, az utolsó percnek 88-88-ról vágtak neki a csapatok. Govens büntetőzhetett, mindkettőt bedobta. 5.3 másodperc volt hátra, Szekulovics időt kért. Govens kihagyta, így jöhetett az első hosszabbítás. Pattanásig feszültek az idegek, megjósolhatatlan volt a győztes, másfél perc volt hátra, amikor Perl ziccere után, 98-95-nél időt kért a Sopron. Úgy tűnt, a végén a büntetőzésből a Falco jön ki jobban, Parker elrontott második büntetőjét Henderson visszazsákolta, így 103-103-mal zárult a 45. perc, jöhetett az újabb hosszabbítás. Norfleet büntetői után El-Amin és Parker is elönzőzte, Pustahvar viszont bevágta a triplavonalról, 1:22-vel a vége előtt, 111-108-nál időt kért a Sopron. A következő akciót is elrontották a vendégek, így Govensnek az is belefért, hogy csak az első büntetőjét értékesítse. Perl még egy tempót is a helyére tett, így megérdemelten nyert a Falco.


Fotó: bb1.hu/Vágvölgyi Bálint

Fotó: bb1.hu/Vágvölgyi Bálint

Fotó: bb1.hu/Vágvölgyi Bálint

Legnépszerűbb cikkek