| 2023. március. 1. | 1 perc olvasás

Veresége ellenére negyeddöntős a Sopron Basket az Euroligában

A címvédő Sopron kikapott az olasz Schio vendégeként a női kosárlabda Euroliga 14., utolsó fordulójában, de csoportnegyedikként így is továbbjutott a negyeddöntőbe.

A magyar bajnok úgy érkezett Schióba, hogy csak győzelem esetén végez biztosan a B csoport első négy helyezettje között, azaz kerül tovább a negyeddöntőbe. Vereség esetén viszont nem a saját kezükben volt a 8/5-ös győzelmi mérleggel álló soproniak sorsa, mivel a párhuzamosan zajló Salamanca-Girona spanyol rangadó eredményét is figyelniük kellett. E szerint a forgatókönyv szerint, ha ott a vendég Girona győz, akkor a magyar csapat búcsúzik az Euroligától, salamancai siker esetén pedig a negyedik - még továbbjutó - helyen zár a Sopron.

Derűlátásra adott okot mindenekelőtt az, hogy decemberben a magyarok 80-61-re nyertek odahaza, a Novomatic Arénában.

fotó: FIBA.Basketball

Szerdán Gáspár Dávid együttese 9-7-es vezetés után hátrányba került, és az olaszok kilenc ponttal elhúztak a nyitónegyedben. A folytatásban a szerbekkel kétszeres Európa-bajnok Jelena Brooks révén egy pontra felzárkóztak a vendégek, de innentől újra a hazaiak akarata érvényesült, a nagyszünetben 36-29 állt az eredményjelzőn.

Térfélcsere után 13 pontra nőtt a különbség, és a 27-15-re megnyert harmadik szakasszal a Schio gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A 63-44-ről induló utolsó játékrészre már nem maradtak izgalmak, a zöld-sárgák váratlanul sima vereséget szenvedtek.    

fotó: FIBA.Basketball

A Sopron 8/6-os mutatóval fejezte be az alapszakaszt, és - mivel a Salamanca legyőzte a Gironát -, a csoport negyedik helyezettjeként továbbjutott a negyeddöntőbe. Ott az A jelű nyolcast megnyerő török Fenerbahce vár a magyarokra, az egyik fél második sikeréig tartó párharc március 14-én kezdődik Isztambulban.   

Schio (olasz)-Sopron Basket 81-50 

Borítókép; FIBA.Basketball 

 

Legnépszerűbb cikkek