| 2021. március. 11. | 1 perc olvasás

Veretlenül zárta az alapszakaszt a Sopron Basket

A hazai élvonal 22. fordulójában a Sopron Basket 97-38-as győzelmet aratott a TFSE-MTK otthonában. Ezzel Gáspár Dávid együttese veretlenül zárta az alapszakaszt.

Németh Alma és Gabby Williams kosárváltása vezette fel a találkozót. Hiányzói ellenére jó ritmusban és pontosan játszott a TFSE, mely Bernáth Réka és Chanise Jenkins villanásai után már 9-4-re, illetve később 12-6-ra vezetett. Gáspár Dávid ekkor időt kért és rendezte a sorokat soproni oldalon, mely ezzel a lendülettel Tina Krajisnik négy pontjával és Jelena Brooks triplájával 13-12-re fordított. Az első szakaszban a kisebb soproni ritmusváltás ellenére nem alakult ki nagy különbség a felek között. Végül 17-17 után Határ Bernadett öt pontjával vezetett 22-19-re a Sopron.

A második negyed elején Jelena Brooks lépett elő, akinek a hat pontjával 28-19-re ellépett a veretlen listavezető. Nem sokat kellett várni, és 31-21-nél már 10 ponttal vezettek a soproniak. A TFSE igyekezett meccsben maradni, és 31-26-nál még megfelezte hátrányát. Erre azonban 14-2-vel válaszolt a Sopron, és 45-28-ra szakadt el. A félidőhöz közeledve a 20 egységet ostromolta a differencia a felek között. 20 perc után 51-32-es állással vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A harmadik negyedet Gabby Williams és Brooks találatai vezették fel. Másfél perc elteltével időt kért Magyar Bianka. Ekkor azonban már egyre nagyobb fizikális fölényben játszott a Sopron. Három perc volt hátra a harmadik szakaszból, amikor Briann January duplája után 67-37-nél 30 pontra nőtt a differencia. A játékrész hajrájában ezt egy 9-0-s futással még tovább növelte Gáspár Dávid együttese.

A 76-37-ről induló záró szakaszban mindkét szakmai stáb a következő nagy feladatokat helyezte előtérbe. A soproni fiatalok lendületben tartották csapatukat. Végül 21-1-re megnyerte az utolsó 10 percet a Sopron Basket, mely így veretlenül zárta az alapszakaszt. A 7. helyről fordul a rájátszásra a fővárosi gárda.

Legnépszerűbb cikkek