| 2018. június. 18. | 1 perc olvasás

Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaverseny Sopronban

Megkezdődött a 34. Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaverseny a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban. A megmérettetésre nemcsak hazánkból, hanem a Kárpát-medence több magyar tannyelvű középiskolájából utaztak Sopronba diákok. A szervezők nem titkolt célja, hogy erősítsék a diákok és pedagógusok határokon átívelő kapcsolatát, valamint az, hogy erősítsék a tanulókban a magyarságtudatot.

A fizikaverseny hétfői, ünnepélyes megnyitóján Bokor Ákos, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium igazgatója is köszöntötte a résztvevőket és jó versenyzést kívánt a diákoknak.


fotó: Griechisch Tamás

A megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester is, aki köszöntőjében kiemelte: a város szívesen támogatja azokat a fiatalokat, akik többet szeretnének elérni. Örömteli, hogy egyre többen jelentkeznek erre a versenyre.


fotó: Griechisch Tamás

A megmérettetés hétfőn kezdődött a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumában. A Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaverseny írásban és a gyakorlatban is teszteli a gyerekeket – a fizika tudományán belül három területet is mér: a mechanikát, a hőtant és az elektromosságtant, optikát. A megmérettetésre Erdélyből minden évben mintegy 10 fő utazik Sopronba, hogy a Magyarországon tanuló társaival versenyezzen.

A Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaverseny többnapos: hétfőn az írásbeli, kedden pedig a gyakorlati forduló zajlik. Az eredményhirdetés szerdán lesz. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek