| 2020. szeptember. 11. | 1 perc olvasás

Vers a Szent Mihály-templomból

Különleges videó jelent meg a Szent Mihály-templom újraszentelése alkalmából, a templomban rögzített video-vers premierje már látható a SopronMédia és a Pro Kultúra felületein.

Ugyan a templomban még folynak az utolsó munkálatok, de a közösségi versmondás szereplői már a megszépült templomi részletek előtt mondták kamerába Sarkady Sándor A soproni Szent Mihály templomra című művéből a rájuk eső sorokat. A közreműködők között vannak építészek, pedagógusok, a város polgármestere, a városplébános, de van köztük zenész, egyetemi tanár, festőművész, háziorvos, borász, designer, lelkész és számos civil szervezet képviselője is.

Az Arany Emlékév alkalmából 2018-ban már készült Sopronban egy video-vers, akkor a Rendületlenül c. Arany verset mondták közösen ismert soproni arcok: közszereplők, üzletemberek, művészek, tanárok és diákok, amely hamar népszerű lett. Az idei Költészet Napjára is tervben volt egy hasonló akció, a járvány miatt azonban akkor nem valósulhatott meg.

Az operatőr Riba Szabolcs, a vágó Mali Barbara. A project a „Helyi identitás és kohézió erősítése Sopronban” c. pályázat segítségével valósul meg.

Legnépszerűbb cikkek