| 2022. szeptember. 19. | 2 perc olvasás

Versenyben vannak a SMAFC parasportolói

A meleg hónapokban sem pihentek a SMAFC parasportszakosztályának versenyzői, sőt, a versenyeken is rendkívüli eredményeket értek el. Ősszel foytatják a munkát, több sportágban indulnak a bajnokságokban.

A nyári hónapokban is aktívan működött a SMAFC parasport szakosztálya, folyamatosak voltak az edzések, ennek is eredménye, hogy a Győrben megrendezett kétnapos országos teniszbajnokságon párosban Vas Csaba és Szabó Béla a második helyen végzett, egyéniben dr. Bihari Csaba első, Inczédi Gergely pedig harmadik lett a második táblán.

Az őszi idényt megnyitva eredményesen szerepeltek a SMAFC színeiben a mostanra már hagyományt teremtő FÉT tenisztornán Budapesten, ahol összesen harminckét sportoló mérhette össze tudását. A teniszsikerek mellett ki kell emelni, hogy Szabó Lőrinc és dr. Bihari Csaba a kerekesszékes kézilabda-válogatottnak is oszlopos tagjai, akik több edzőtábor mellett részt vettek a múlt hétvégi háromnapos szlovén felkészítő mérkőzéseken is. Négy győzelemmel tértek haza. Mivel a kerekesszékes kézilabda idehaza még igencsak újnak számít, nagy előrelépés, hogy a SMAFC parasport szakosztálya és a Győri Szekerek közös kézilabdacsapatot alakítottak és együtt indulnak az országos bajnokságban.

 

- A kosárlabda sem került háttérbe - mondja dr. Bihari Csaba, aki amellett, hogy szervezi a parasport szakosztály edzéseit, versenyeit, utazásait, több sportágban képviseli is a klubot.

- Nyáron  nem voltak kosárversenyeink, de az edzések rendszeresek. Az őszi szezonban a soproni Líceum tornaterme ad a kosarasainknak  is otthont. A teniszedzések jó idő esetén az SVSE-pályán vannak, ha esik, akkor a nagycenki tornacsarnokban. A kézilabdaedzésekre egyelőre csak Győrben van lehetőség, de minden szerdán ott vannak a SMAFC parakézisei is. Az íjászat egyelőre szünetel, de az asztalitenisz már tervben van - sorolja a tudnivalókat dr. Bihari Csaba.

- Fontos tudni, a SMAFC parasport szakosztályának legfontosabb célja, hogy a mozgásukban korlátozottak részére minél szélesebb sportolási lehetőséget biztosítson, de ezen kívül számos érzékenyítő programon és rendezvényen is részt vesznek a tagjaink. Mindnyájan szívesen fogadunk-  sérültségtől függetlenül - bárkit, aki erre nyitott és ki akarja próbálni magát a parasportban. A foglalkozásokon a részvétel ingyenes, és természetesen a speciális sporteszközök is biztosítottak - invitált másokat is edzéseikre a szakosztályvezető.

Legnépszerűbb cikkek