| 2022. április. 6. | 1 perc olvasás

Versenyeztek a tűzoltók

Április 6-án műszaki mentési versenyt rendezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megye hivatásos tűzoltóinak. A tét nem kisebb volt, mint az országos versenyen képviselni megyénket.

A mosonmagyaróvári tűzoltó laktanyában ünnepélyes keretek között nyitotta meg a versenyt Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei igazgatóság igazgatója, aki örömmel üdvözölte a négy hivatásos tűzoltó-parancsnokság induló csapatait, hiszen az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt nem volt lehetőség a hivatásos tűzoltók megmérettetésére. Az igazgató felidézte a legutóbbi versenyt, ahol a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók joggal végeztek a megyében az első helyen, hiszen utána az országos tűzoltó szakmai versenyről is győztesen tértek haza. 

fotó: Katasztrófavédelem

A versenyző csapatok borítékból húzták ki a műszaki mentési feladatokat és az indulási sorrendet, majd a Báger tó mellett található gyakorlati helyszínre indultak, ahol a már berendezett szituáció várta őket. Minden induló csapat egy feltételezett baleseti szimulációs feladatot kapott, de a megoldandó feladatok eltértek egymástól. Az egyes szituációk megoldására legfeljebb 20 perc állt rendelkezésre, a cél a hibátlan feladat végrehajtás volt.  Minden feltételezésben két-két autó ütközött. 

fotó: Katasztrófavédelem

A bíráló bizottságban a két katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot képviselő kollégánk mellett, akik a taktikai és szakmai pontozást végezték, két külsős bíró is helyett kapott. Farkas Péter az Országos Mentőszolgálattól a sérültek szabályszerű mentését, az egészségügyi szempontokat, Mórocza Árpád a Holmatro eszközök hivatalos magyarországi forgalmazója, pedig a technikai eszközök szabályos használatát figyelte.  

fotó: Katasztrófavédelem

A versenyen az alábbi eredmények születtek: 

4. helyezett: a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata

3. helyezett: a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata

2. helyezett: a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata

1. helyezett: a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata

Tehát április végén, Esztergomban az országos műszaki mentési versenyen megyénket ismét a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók képviselik majd.

Fotók: Ruskáné Takács Anita tű.szds., és Dr. Németh Ramóna

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek