| 2019. június. 4. | 1 perc olvasás

Versenyeztek az önkéntes tűzoltók - Fertőszentmiklósi sikerek!

Június 1-én rendezték meg a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén közreműködő és beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek I. fokozatú versenyét.

A hétvégén jeles évfordulót ünnepelt Osli község. A település önkéntes tűzoltó egyesülete 130 éves évfordulója alkalmából a sportpályán rendezték meg a Kapuvár környéki önkéntes tűzoltó egyesületek  helyi versenyét, ahol 14 egyesület 24 csapattal vett részt.

A szombati versenyen Dr. Szaradits József római katolikus plébános megáldotta a versenyzőket, majd Ivanics Ferenc a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnöke, Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója, valamint Fodor József, Osli község polgármestere is köszöntötte a versenyzőket. Osli önkéntes tűzoltó egyesület fennállásának 130. évfordulója alkalmából emléklapot kapott Holanek Károly, Magyar Imre, Árpási Attila, Kapui Miklós, Baranyai Gábor, Tóth Mihály és Borsodi Ferenc, az elismeréseket Fodor József polgármester és Sallai Péter tűzoltó dandártábornok adta át.

A 24 csapat tagjai mindannyian teljesítették a 800 liter/perces kismotorfecskendő szerelés, és a 7 x 55 méteres váltófutás versenyszámokat. A legjobbaknak járó díjakat,  Rácz Imre tűzoltó ezredes, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Vécs Pál a megyei tűzoltó szövetség elnöke és Fodor József polgármester adta át a versenyzőknek. A hétvégi versenyen a fertőszentmiklósi önkéntesek minden kategóriát megnyertek, így készülhetnek a szeptemberi megyei versenyre.

Az alábbi eredmények születtek:

Gyermek fiú kategória:

1. Fertőszentmiklós

2. Osli

3. Kapuvár-Garta

Gyermek lány kategória:

1. Fertőszentmiklós

Ifjúsági fiú:

1. Fertőszentmiklós

2. Osli

Felnőtt férfi:

1. Fertőszentmiklós

2. Vitnyéd

3. Osli

Felnőtt nő:

1. Fertőszentmiklós

2. Edve

Legnépszerűbb cikkek