| 2022. március. 29. | 1 perc olvasás

Versünnep Eszterházán

A költészet napján, 2022. április 11-én a fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában harmadik alkalommal rendezik meg a Versünnep fesztivált, ezúttal már négy kategóriában, három korcsoport számára – tudatta az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

Vers- és prózamondás, versmegzenésítés, képző- és/vagy filmművészeti alkotás, valamint táncművészeti alkotás kategóriában várják a jelentkezőket általános iskolás tanulók, középiskolások és a felnőttek közül.

A Versünnepre magyar klasszikus vagy kortárs költő magyar nyelven írt költeményével lehet nevezni, akár több kategóriában is. A versválasztás megkönnyítése érdekében a szervezők idén Nemes Nagy Ágnes és Illyés Gyula műveit ajánlják.  

A művészetnek, a költészetnek fontos szerepe volt már Esterházy „Fényes” Miklós herceg életében is, az Eszterházán eltöltött közel 30 év alatt. Főméltóságok versenyeztek kegyeiért, hogy részesei legyenek az eszterházi vigasságoknak. Ma sincs ez másképp, a harmadik fénykorát élő kastély komoly kulturális szerepet játszik a régió és az ország életében. 

A fesztivál legjobbjai könyveket és ajándékutalványokat nyernek, valamint a lehetőséget, hogy a nemzetközi seregszemlén a zsűri döntése alapján szakmai továbbképző táborban vehessenek részt.

Jelentkezni 2022. április 10-ig a [email protected] e-mail címen, a honlapon található jelentkezési lap beküldésével lehet. 

 

Legnépszerűbb cikkek