| 2021. október. 14. | 1 perc olvasás

Vérüket adták a soproni rendőrök

A soproni BM Klubban szervezték meg a szokásos véradást.

Nagyon jó partneri kapcsolatunk van a Soproni Rendőrkapitánysággal, ahol évente kétszer is szervezünk véradást – mondta el Szijjártó Gyöngyi a Magyar Vöröskereszt Soproni Területi Szervezetének a munkatársa. A rendőrökre mindig lehet számítani, még a pandémia okozta nehéz időkben is sokan jöttek közülük. Azért is szeretünk idejönni, mert nagyon jó a helyszín: szép, kulturált, rendezett és tiszta.

A mostani alkalommal összesen 30 rendőrségi dolgozó adott vért. Volt, aki most először és volt, aki már veteránnak számít.

Philippovits Beátának az igazgatási osztály rendészeti szakügyintézőjének ez volt az első alkalom. Kijelentette, hogy szeret segíteni az embereken és úgy érezte, hogy most jött el annak az ideje, hogy így járuljon hozzá valaki egészségéhez. Reméli, hogy az a 4,5 dl vér, amit adott, valóban sokat jelent annak, aki kapja.

A nyomozók közül Kovács Balázs r. hadnagy szerint a véradás fontos feladat egy rendőr életében, mert ez a társadalmi szerepvállalásukkal van összhangban.

A már 43. alkalommal karját nyújtó rutinos veterán a Közlekedésredészeti Osztály osztályvezetője Kovács Miklós alezredes számára az egészségügyi segítségnyújtáson túl az is fontos, hogy saját szervezetének is jót tesz, ha vért ad. Nem utolsó sorban azt is minden alkalommal felemelő érzésként éli meg, amikor sms-t kap arról, hogy felhasználták a vérét.

A rendőrök tudják, hogy szükség van rájuk, és ezért akár a vérüket is adják!

Címkék: véradás

Legnépszerűbb cikkek