| 2021. augusztus. 25. | 2 perc olvasás

Vetési-emléktorna: a versenyszezon nyitánya

Több mint kétszáz játékos részvételével pénteken kezdődik a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia hagyományos rendezvénye, a Vetési Imre-emléktorna.

A felkészülési időszak zárórendezvényeként, a versenyszezon nyitányaként is értelmezhető a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia által minden évben megrendezett torna, a Vetési Imre nevét viselő hagyományos programsorozat.

Augusztus 27-től három napon át, két helyszínen kosaraznak a résztvevő csapatok, azaz több mint 200 játékos. A torna egyelőre regionális, de mint dr. Szekeres Csaba, az akadémia elnöke elmondta, szeretnék bővíteni a résztvevők körét, illetve szeretnének visszatérni a pandémia előtti hagyományokhoz, amikor például a Vasas Akadémia valamennyi korosztálya Sopronba látogatott ezen a hétvégén. Az a cél, hogy idővel minden akadémia versenynaptárban szerepeljen a Vetési Imre-emléktorna, a résztvevők között pedig külföldi csapatok is megjelenjenek.  

Csütörtökön a soproni sportiskolás  U16/B fogadja a szombathelyi Falco csapatát.  Pénteken az U13-asok folytatják  a mérkőzések sorát; a Szombathelyi Ifjú Sólymok KSE, a Zalakerámia ZTE és a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia méri össze felkészültségét a Krasznai-csarnokban, illetve a Vas- és Villamosipari Szakközépiskola tornatermében. Az U18-as csapatok - a szombathelyi Falco KC, a Körmendi Törpördögök és a vendéglátó soproniak - meccsei ugyancsak pénteken lesznek a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.  A Szombathelyi Ifjú Sólymok KSE, a Körmendi Törpördögök és a Soproni Sportiskolás Bivalyok, azaz az U12-esek a VasVillában lépnek pályára szombaton.  Az U16-os korosztály mérkőzései a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban lesznek szintén szombaton, ahol a vendéglátó, azaz  a Soproni SI Kosárlabda Akadémia-SKC csapata, a Körmendi  Törpördögök, a Rátgéber Akadémia, a Szombathelyi SI és Sportközpont tehetségeivel méri össze tudását. Vasárnap az U14-es és az U18/B-s csapatok mérkőznek, előbbiek a Krasznai-csarnokban, utóbbiak a VasVilla Ferenczy János utcai tornatermében. Az U14-es tornán  a körmendiek és a szombathelyiek a soproniak ellenfelei, az U18-asoknál pedig a Falco KC, a Győri KC és a Soproni SI Kosárlabda Akadémia-SMAFC vesznek részt a tornán. Vasárnap is lesz egy mérkőzés:  a Krasznai-csarnokban 17 órakor a SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia fogadja a Körmend U20-as csapatát. (A mérkőzések időpontjai és  minden hasznos információ megtalálható a sportiskola honlapján: www.sopronisportiskola.hu)

A mérkőzések szabadon látogathatók, de a biztonsági intézkedések elengedhetetlenek, ezért a bejáratoknál kötelező lesz a lázmérés és a kézfertőtlenítés.

A torna névadója, Vetési Imre emblematikus kosárlabda-edző volt, aki az élvonalban több együttest is vezetett. Dolgozott a fővárosban, Oroszlányban, Székesfehérvárott és Sopronban több csapatnál is: az Ászoknál, a Postás lányainál és életének utolsó évtizedében a SMAFC gárdájánál. Vetési Imre 2013-ban 68 évesen hunyt el, de egykori tanítványai nem engedik elhalványodni emlékét és elkötelezettségét.  

Borítókép; Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia 

Legnépszerűbb cikkek