Vetési Imre emléktornát tartottak a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban

Vetési Imre korsárlabda edző tiszteletére idén is megrendezte a hagyományos Vetési Imre emléktornát a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

Sopronban óriási hagyománya van a kosárlabdának, amelyhez a város minden támogatást megad – fogalmazott köszöntőjében dr. Farkas Ciprián polgármester, hozzátéve, hogy most a járvány után ismét örülhetünk annak, hogy együtt vagyunk és egy nagyszerű versengést lehet látni az emléktornán.


fotó: Griechisch Tamás

A mérkőzések előtt átadták a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia tavalyi szezonjának díjait, amelyeket tavasszal a koronavírus-járvány miatt nem tudtak átadni.Vetési Imre-díjat kapott Nyerges Bulcsú az U13-as korosztályban. Ezt az elismerést minden évben annak a gyermeknek ítélik meg, aki az előkészítő és a gyermek korosztályból a versenyző korosztályba lép.


fotó: Griechisch Tamás

A Molnár Csaba-díjat az a játékos kapja, aki elhagyja az U18-as korosztályt, a tavalyi szezonban ebben a kategóriában Csátaljay Barna lett a legeredményesebb, így a díjat is ő vehette át.


fotó: Griechisch Tamás

A Mogyorósi Szilárd-díjat pedig Schöll Richárd kapta, aki az előző szezonban kilépett az utánpótlásból és már a felnőtt keretet erősíti.


fotó: Griechisch Tamás

Szekeres Csaba a Soproni Sportiskola elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy hatodik éve rendezik meg a Vetési Imre emléktornát, amelyet idén a járvány miatt egynaposra szerveztek.


fotó: Griechisch Tamás

Horváth József, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója azt mondta, hogy korábban két korosztályban szervezték az emléktornát, de idén az egynaposra csökkentett eseménynél nem csak a korosztályokat bővítették ki, hanem arra is figyeltek, hogy a meghívott csapatok közelről érkezzenek, hogy az emléktorna után haza is tudjanak még utazni. Így a körmendi és a szombathelyi utánpótlás csapatok érkeztek Sopronba.

A tornán U12, U13, U14, U16, U18 és U16 B csapatok mérkőztek egymással. A szakmai igazgató kiemelte, hogy a tornán nincs eredménykényszer, hiszen ezúttal azt tudják megnézni, hogy a március óta nem játszott csapatok hogyan állnak a felkészülésben.

A megnyitót követően a Soproni Sportiskola U16-os korosztályának csapata játszott a szombathelyi kerettel, a korosztály győztes együttese a Soproni Sportiskola csapata lett.

Az emléktorna megnyitóján és a díjak átadásán dr. Farkas Ciprián polgármester mellett részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester, Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, Bokor Ákos, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja, valamint Pojbics Szabolcs, a Soproni Kosárlabda Club ügyvezetője. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek